Burzanović podnio krivičnu prijavu protiv branitelja Rečinske rijeke

Objavljeno: 15.01.2021, 19:41h

Vasilije Ivanović je za PCNEN rekao da je ovo samo još jedan od pokušaja zastrašivanja mještana i civilnih aktivista, kako bi investitor sproveo svoju namjeru u djelo.

Predstavnici investitora mHe “ Skrbuša”, Slaven i Ivan Burzanović su podnijeli krivičnu prijavu protiv mještanina  Vasilija Ivanovića i civilnog aktiviste Denisa Mekića. U prijavi se navodi da je Burzanovićima bila ugrožena sigurnost na jednom od protesta, kada su mještani i aktivisti blokirali kolonu vozila radnika i osoba koje su se, zajedno sa Burzanovićima, uputila ka mašinskoj zgradi u izgradnji. U prijavi se navodi da je Burzanovićima ugrožena bezbjednost zbog toga što su aktivista i mještanin uzvikivali: “Krv će leći, proći nećete”.

Vasilije Ivanović je za PCNEN rekao da je ovo samo još jedan od pokušaja zastrašivanja mještana i civilnih aktivista, kako bi investitor sproveo svoju namjeru u djelo.

“Ovo je samo još jedan pokušaj zastrašivanja nas koji pokušavamo da odbranimo rijeku od pohlepe. Javnosti je već poznato da smo ustvari mi ti koji smo trpjeli razne prijetnje, psovke i pritiske od strane Slavena Burzanovića i njegovih ljudi. Kada smo kazali da će krv leći, mislili smo na našu krv, te da mogu slobodno da nas gaze i prebiju, ali da ćemo mi do poslednjeg daha braniti našu rijeku i da nećemo odustati”, kazao je Ivanović.

U inicijativi Sačuvajmo rijeke Crne Gore potvrđuju priču Vasilija Ivanovića i tvrde da je zapravo Burzanović ugrozio bezbjednost mještanima i aktivistima, te da je huškao mještane jedne na druge.

“Zastupnik firme Blaža Đukanovića ‘BB Solar’ İvan Burzanović podnio je krivičnu prijavu protiv ekološkog aktiviste Denisa Mekića i jednog od mještana sela Rečine Vasilija Ivanovića za ‘ugrožavanje bezbjednosti’ njega i nekoliko njegovih ‘preplašenih’ telohranitelja batinaša koji su se željeli probiti kroz građane koji su protestovali za obustavu radova na izgradnji mHE Skrbuša. On je 11.10.20. sa svojim obezbeđenjem prijetio, vrijeđao aktiviste, huškao mještane jedne na druge i ugrozio bezbjednost okupljenih tog dana” stoji u objavi inicijative ‘Sačuvajmo rijeke Crne Gore’ čiji su aktivisti zajedno sa Denism Mekićem bili toga dana na Skrbuši.

Oni dodaju da su po ugrožavanju ljudskih prava i životne sredine upravo poznate firme Blaža Đukanovića, sina predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića

“Firme sina predsjednika Mila Đukanovića su poznate po ugrožavanju životne sredine, osnovnih ljudskih prava mještanima (prava na vodu, zdravu životnu sredinu i pravo na život)  zatim pohari zahvaljujući stavkama za OİE koje građani plaćaju za uništavanje prirodnih dobara i bogaćenje pojedinaca.”

PCNEN je toga dana emitovao uživo sa Skrbuše i cijeli događaj je zabilježen na našim snimcima. Na snimku se može vidjeti i čuti rasprava između aktivista i predstavnika investitora koji je bio u pratnji nepoznatih osoba.

Rečinska rijeka (Skrbuša) se od jutros čuva (uživo)

https://www.facebook.com/369972529703642/videos/373218077371146

 

Rečinska rijeka (Skrbuša) se od jutros čuva (uživo)

Vuk Vujisić

Rečinska rijeka će se braniti bez obzira na posljedice (VIDEO)

Danas bez radova na mHE, Rečinska rijeka se brani do konačne obustave izgradnje

PCNEN na licu mjesta: Na gradilištu mHE ‘Skrbuša’ (uživo)

Nastavljeni radovi na mHE Skrbuša, prijećeno mještanima

Sastanak u vezi mHE Skrbuša (uživo)

Lažirali potpise podrške za izgradnju mHE ‘Skrbuša’

 Inspekcije narednih dana obilaze radove na mHE Skrbuša 

Investitor obećao mjesec dana obustave radova na Rečinskoj rijeci

Rijeka Skrbuša – nevinost sa zaštitom (video)

URA: Asfaltiraće se put i bez uništavanja rijeke Skrbuše

Družko: Ne dozvolite da vas kratkoročni profit zavede, jer je šteta dugotrajna (video)

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply