O nama

ProNEN

Nevladina organizacija za razvoj elektronskih medija i njegovanje kulture komunikacije. Upisana je u registar nevladinih organizacija 23. maja 2000. godine na osnovu rješenja Ministarstva pravde Republike Crne Gore, a preregistrovana je 21.12. 2012. godine rješenjem Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.

Osnivanje PRO NEN-a je bio odgovor grupe entuzijasta na zahtjeve modernog informatičkog društva i na potrebu bržeg uključivanja Crne Gore u “civilizaciju pokretnog teksta”.

Cilj nevladine organizacije PRO NEN je da podstakne razvoj novih elektronskih medija u Crnoj Gori i kulturu komunikacija koja je primjerena demokratskim i otvorenim društvima.

Predsjednik NVO PRO NEN-a je Dragoljub Duško Vuković, slobodni novinar i medijski ekspert. PC NEN (Prve crnogorske nezavisne elektronske novine) je prvi uspješan projekat koji je realizovala PRO NEN. Počeo je da radi 10. juna 2000. godine.

PRO NEN je jedan od osnivača nevladinog udruženja MEDIA CENTAR, čiji su ciljevi: doprinos slobodi medija, doprinos razvoju medijskog pluralizma, doprinos demokratizaciji Crne Gore.

Adresa:
Jerevanska 32
pcnen@t-com.me
81000 Podgorica
Crna Gora

PCNEN

Portal PCNEN je društveno angažovani medij koji se pridržava profesionalnih i etičkih standarda koji su propisani u Kodeksu novinara/ki Crne Gore. Autorski tekstovi se mogu prenositi isključivo ukoliko su autori potpisani, te ukoliko je naveden izvor sa linkom na originalni tekst.

IMPRESSUM

Glavna i odgovorna urednica: Dobrila Plamenac Vuković
Urednik rubrike Satira: Dejan Tofčević
Saradnici:
Ivan Čađenović, novinar
Teodora Đurnić, novinarka
Duško Vuković, bloger
Omer Šarkić, bloger
Ibrahim Čikić, bloger
Ljiljana Vuković, blogerka
Ksenija Milović, blogerka
Predrag Nikolić, bloger
NikAC, bloger

Adresa:
Jerevanska 32
pcnen@t-com.me
81000 Podgorica
Crna Gora

DONACIJE

Poštovani prijatelji/prijateljice,

PCNEN je bio i ostaće neprofitni medij. To mu je pošlo i polaziće za rukom zahvaljujući samoprijegornom volonterskom radu osnivača i saradnika, kao i dosadašnjoj povremenoj donatorskoj podršci prijatelja i poštovalaca.

Ukoliko PCNEN doživljavate makar djelimično kao vlastiti projekat i želite da on ostane nezavisan i neprofitan, možete se i vi pridužiti onima koji su nas i do sada pomagali.

Ukoliko donatori to žele, informacije o iznosu donacije i njenoj namjeni objavićemo na ovoj stranici. Za nas je svaki euro zlata vrijedan, pa oglašavamo da je najniži iznos donacije jedan (1) euro.

Hvala unaprijed!

Za uplate iz Crne Gore: br. žr. 530-1403-72 NLB Montenegrobanka, AD Podgorica, Crna Gora.

Za uplate iz inostranstva:
54A ili 56a: INTERMIDIARY INSTITUTION:
COMMERZBANK AG FRANKFURT/MAIN
SWIFT: COBADEFF
57A: /400876825101 EUR
/400876825100 Other Currencies
NLB Montenegrobanka AD Podgorica
SWIFT CODE: MNBAMEPG
59: /ME25530005120005095264
NVO PRO-NEN
81 000 PODGORICA
MONTENEGRO
Obavještenje o donaciji možete poslati na e-mail adresu: pcnen@t-com.me