Crnogorski Sindikat se oglasio za praznik rada

Objavljeno: 01.05.2007, 12:30h

IlustracijaU prvomajskom proglasu, koji je izdao Savez samostalnih sindikata Crne Gore, poručuje se da „sloboda sindikalnog organizovanja, pravo na kolektivno pregovaranje i jačanje socijalnog dijaloga su uslovi koji mogu dovesti do ostvarivanja osvnonog prava čovjeka, prava na egzistenciju".

Crnogorski sindikat obilježiće Praznik rada, na crnogorsko-srpskoj granici i postaviti kamen temeljac za zgradu solidarnosti u Beranama.

\"Ilustracija\"U prvomajskom proglasu, koji je izdao Savez samostalnih sindikata Crne Gore, poručuje se da „sloboda sindikalnog organizovanja, pravo na kolektivno pregovaranje i jačanje socijalnog dijaloga su uslovi koji mogu dovesti do ostvarivanja osvnonog prava čovjeka, prava na egzistenciju".

Crnogorski sindikat obilježiće Praznik rada, na crnogorsko-srpskoj granici i postaviti kamen temeljac za zgradu solidarnosti u Beranama.

Savez samostalnih sindikata Crne Gore ovogodišnji 1. maj dočekuje duboko podijeljen.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

 1. Radisa says:

  Prvi Maj se ne proslavlja na granicama nego u fabrikama ili po trgovima. Nema vise sindikata , nema vise ni radnika da proslavljaju taj praznik. On ce se ubuduce samo ‘obeljezavati’ i nista vise. Zavadi pa vlaadaj, to je stara mudrost. Doce jopet vrijeme, da ce PROLETERI SVIH ZEMALJA morati da se ujedine jednom za uvijek.

 2. Vojislav says:

  Pripadao sam sindikatu preko trideset godina,jos uvijek vjerujem u kolektivni pregovor za poboljsnje radnickih uslova rada i zarade,ipak smatram da je klasican period sindikata prosao on bi trebao da se vise globalizuje i da se angazuje na drugim stvarima bitnih za covjecanstvo,ekologija itd.
  Sto zelim da vam ispricam rukovodstvo sindikata je primalo dva puta ako ne vise vecu platu od visoko kvalifikovanog radnika,skoro svake godine smo izvodjeni na strajk koji je na kraju doveo firmu do zatvaranja iz dva razloga ,konkurencija od drugih proizvodjaca i strajkovi.Izgubilo je posao 260 radnika i firma se zatvori za uvijek !

 3. argat says:

  Savez Sindikata Crne Gore obavezno treba ukinuti kao organizaciju. Sadasnji Sindikat, bilo ovaj koji je ka legalno izabran, bilo onaj koji ka oce da smijeni ove pa da oni dodju, samo je skup ljudi koji lijepo zive,nista ne znaju, nista ne rade(da je vrijedno). Sindikat ubira dobre prihode koje im je omogucila drzava preko automatskog zahvatanja u dzep zaposljenih. Ti prihodi idu samo za plate onih koji su u rukovodstvu ili onih koji se trenutno bore da dodju u to rukovodstvo. Ni jedni ni drugi zivi se ne cuju kad neko strajkuje gladju za bijede od neisplacenih zarada.Covjek bi mogao nabrojati desetine razloga da ovakva sindikalna organizacija ne postoji. Ona se ne brine ni o kome, nije donijlela dobra nikome, ne stiti nikoga. Zasto onda drzava primorava zaposljene da izdvajaju od svojih plata za sindikalnu organizaciju. Obavezno to ukinuti.

 4. amerikanac says:

  presli smo u kapitalizam a sindikat je osta u socijalizam.ovakav kakav je ,dobar je samo rukovodstvu sindikata(spavaju sa vlascu u isti krevet kao u socijalizmu)radnici moraju da se organizuju u partiju pa da kao partija ucestvuju u raspodjeli vlasti i borbi za svoja prava.sve dok se kod nas radnici ne udruze zbog svog interesa,sluzice drugim partijama za potkusurivanje nevaznih stvari.PROLETERI,bez obzira ko ste ,sto ste i koje ste religije i kojim jezikom govorite,udruzite se i uzmite vlast pa odlucujte o svojoj sudbini.ostavite se ovakvog trulog sindikata.

 5. Neradnik-pensioner says:

  Kad bi slucajno radnicka svijest pocela da funkcionise normalno, i da se pridrzavaju onih svetih ljudskihh osobina: PRAVDE, DRUGARSTVA, BRATSTVA I JEDNAKOSTI ZA SVE, KORISTECI DEMOKRATIJU, niko nikada, nijedna vlada nebi mogla da manipulise sa radnicima. Tada, i samo tada, nebi bilo mrznje, ratova, i ovih gluposti sto donosi GLOBALISTICKI KAPITALIZAM, gdje danas vise od polovine covjecanstva gladuje u trecem milenijumu. Ako se radnici ujedinite, niko vam nista nece moci. Kapitalisti se udruzuju GLOBALNO, zasto ne mozete i vi radnici i neradnici?

 6. Radonja says:

  Ha,ha,ha crnogorski sindikat ja pljunem radi uroka kad to izgovorim,naravno ne kad sam u kuci, PU.

 7. fini says:

  Radonja,
  ne pljuj kad si na PCNEN, ne moras svoju srpsku nekulturu bas svudje pokazivat. Pih, bas zagadis sve.

 8. Veselin says:

  Kad god hocemo nesto ljudcki da komentarisemo, pojavi se ovaj maloumni i bezobrazni RADONJA da neku glupost lupi. Jadni je taj narod kome ti pripadas, a tesko je drzavi u kojoj zive ti pljuvaci. Pljuni radonjica na samog sebe. Mi ovdje necemo pljuvati ni na koga, jer su nas majke, ocevi i ucitelji vaspitavali da se kulturno i ljudcki ponasamo.

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register