Fond i komisija ušli u novi okršaj

Objavljeno: 30.03.2007, 09:30h

 Fond za zdravstveno osiguranje je optužio Komisiju za kontrolu postupka javnih nabavki da je, na osnovu paušalnog i nepreciznog tumačenja zakona, oborila tender za nabavku opreme namijenjene Centru za radiološku dijagnostiku Kliničkog centra, vrijedan 850 hiljada eura.

\"Fond za zdravstveno osiguranje je optužio Komisiju za kontrolu postupka javnih nabavki da je, na osnovu paušalnog i nepreciznog tumačenja zakona, oborila tender za nabavku opreme namijenjene Centru za radiološku dijagnostiku Kliničkog centra, vrijedan 850 hiljada eura.

U fondu smatraju da je "komisija napravila veliki broj namjernih propusta" prilikom tumačenja zakona, te ocjenjuju da je neophodno ukazati na nedosljednost u radu tog tijela prilikom odlučivanja u tom slučaju, pišu Vijesti, pozivajući se na saopštenje Fonda za zdravstveno osiguranje.

U fondu tvrde da su "porodični interesi u Komisiji za kontrolu postupka javnih nabavki, ispred javnog interesa", navodeći da, prema njihovim saznanjima, "sekretar Komisije Katarina Radović ima porodične veze sa firmom Sent Galen, pri čemu je jedan član njene uže porodice službeno angažovan pri Komisiji za kontrolu postupka javnih nabavki".

U Fond za zdravstveno osiguranje sadašnje obaranje tendera dovode u vezu sa prošlogodišnjim sukobom između fonda i komisije, kada fond nije dozvolio da Javna apotekarska ustanova Montefarm nabavi ljekove od firme Sent Galen na način kako je bilo planirano.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

  1. Me says:

    No comment-nemam o tome nista da kazem.

  2. NET says:

    ko ce vise staviti u dzep!nijedan clan te komisije ne misli o aparaturi i funkcionalnosti.Ko su clanovi tih komisija???

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register