Premijer na biljezi poslanicima

by | mar 13, 2007 | Priča dana | 5 comments

\"Prva sjednica redovnog proljećnog zasijedanja crnogorskog parlamenta biće održana danas na Cetinju, na čijem početku će premijer Željko Šturanović sat vremena odgovarati na poslanička pitanja.

Novim poslovnikom uveden je institut "premijerskog sata" na osnovu kojeg će premijer odgovarati na poslanička pitanja.

Poslovnikom je predviđeno da se poslanička pitanja postavljaju na posebnoj sjednici parlamenta koja se održava najmanje jednom u toku dva mjeseca, za vrijeme radovnog zasijedanja.

Kako je najavljeno, ukupno 28 poslanika je dostavilo predsjedniku parlamenta pitanja vezana za rad premijera i vlade.

Pitanja može postavljati predsjednik, odnosno ovlašćeni predstavnik kluba poslanika najviše do pet minuta, a premijer ima istu minutažu za odgovor.

5 0 komentara

  1. ME-21052006.

    Posto nijesam ovlasceni predstavnik kluba poslanika, premijeru Sturanovicu necu postavljati nijedno pitanje. Ima onih iz opozicije koji postavljaju ista pitanja za poslednjih 17 godina. Vala Bogu, hoceli nasi vjeciti opozicioneri umjeti srociti ijedno pametno pitanje za to 5 minuta koliko imaju vremena? Vecina gradjana Crne Gore sumnja u ‘mudrost’ svoje opozicije.

  2. rajko boljevic

    zaboravi opoziciju,nikad je nije bilo niti ce bit.
    volio bih a i predlazem da mi blogeri postavimo pitanja premijeru Sturanovicu.kako?mi postavimo pitanja(samo ona koja su potpisana pravim imenom a ne nadimkom)i onda jedan put nedjeljno ta pitanja novinar PCNEN-a ponese premijeru i on odgovori na njih a onda ih PCNEN stavi na blog.ovako na pravi demokratski nacin,premijer moze dotaci nas :male:i pribliziti se masama.

  3. rajko boljevic

    a mozda bi jos bolje bilo da PCNEN zamoli premijera da dodje u redakciju i da uzivo odgovara na nasa narodska pitanja.to bi bila prava demokratija a premijer bi pokaza da je narodni cojek.

  4. Valerij Tesla

    Jednom u dva mjeseca?

    Dobro nije jednom godisnje, da se ne muci toliko?!
    Primjera radi, engleski premijer mora svakog utorka u podne na raport, a nas beskicmenjak …?!

  5. rajko boljevic

    to je tato dj demokratija ima korijene.ko zna mozda ako premijer pristane da se i kod nas pocne ponesto desavat.

Submit a Comment