Akcionim planom protiv nelegalne prodaje cigareta

Objavljeno: 06.02.2007, 12:48h

 Agencija za duvan predložiće crnogorskoj vladi Akcioni plan borbe protiv nelagalne prodaje cigareta.

Vijesti pišu da će plan bit predat do 10. februara, a pripremali su ga predstavnici Uprave policije i Agencije za duvan, koja koordinira aktivnosti drugih državnih organa na suzbijanju sivog, i prati domaće tržište duvanskih proizvoda.

\"Agencija za duvan predložiće crnogorskoj vladi Akcioni plan borbe protiv nelagalne prodaje cigareta.

Vijesti pišu da će plan bit predat do 10. februara, a pripremali su ga predstavnici Uprave policije i Agencije za duvan, koja koordinira aktivnosti drugih državnih organa na suzbijanju sivog, i prati domaće tržište duvanskih proizvoda.

Nacrt jedinstvenog programa borbe protiv sive ekonomije radi se na osnovu sugestija i programa Uprave policije, Uprave carina, Poreske uprave i tržišne inspekcije, a sve u skladu sa posebnim zaključkom Vlade donijetim krajem prošle godine.

Aktivnosti tržišne inspekcije koja na terenu intenzivno radi od kraja novembra pokazale su da sive ekonomije ima i trafikama i drugim legalnim objektima gdje se prodaju cigarete.

Prema podacima do kojih su došli u Agenciji za duvan tokom 2006. procjena je da se svaka treća cigareta u Crnoj Gori proda na sivom tržištu.

Posljednja akcija tržišne inspekcije otkrila je, takođe, značajan udio sive ekonomije i u legalnom prometu duvanskih proizvoda, piše list.

Iz Ministarstva finansija u nekoliko navrata su saopštavali da se radi o gubitku od svega 3-4 miliona eura, dok analiza koja uzima u obzir da se trećina godišnje prodaje odvija mimo legalnih tokova pokazuje da švercerima ostane između 15 i 25 miliona eura.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

 1. Angelina says:

  Mina-business

 2. Pesimista says:

  Akcionim planom protiv nelegalne I LEGALNE prodaje cigareta. Koliko ce jos godina proci pa da se potpuno ZABRANI PRODAJA I PUSENJE cigareta? Vise je zla pusenje donijelo i donosi covjecanstvu, nego dva poslednja svjetska rata.

  Koliko se sagori novca u pusenju, koliko se upropasti zivota, koliko ce biti onih koji ce imati rak na plucima, i poslednje dane zivota provesti na mukama!!! Potpuna zabrana, ne iduce godine, nego odmah. Vaznije je zdravlje od bilo kakvog, (vaseg svercerskog ili) drzavnog profita.

 3. Miko says:

  Popusismo bez cigara.

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register