SDP hoće Lazovića na čelu Savjeta za privatizaciju

Objavljeno: 05.02.2007, 09:10h

 Socijaldemokratska partija planira da u razgovorima sa većim koalicionim partnerom kandiduje potredsjednika Vlade za ekonomsku politiku i visokog funkcionera te partije dr Vujicu Lazovića za predsjednika Savjeta za privatizaciju, objavile su Vijesti, pozivajući se na izvore u SDP.

\"Socijaldemokratska partija planira da u razgovorima sa većim koalicionim partnerom kandiduje potredsjednika Vlade za ekonomsku politiku i visokog funkcionera te partije dr Vujicu Lazovića za predsjednika Savjeta za privatizaciju, objavile su Vijesti, pozivajući se na izvore u SDP.

Nakon što je premijer Željko Šturanović odbio da prihvati to mjesto koje mu pripada po automatizmu na osnovu funkcije, lider SDP Ranko Krivokapić i dio užeg rukovodstva smatra da bi bilo principijelno da Lazović, kao prvi premijerov saradnik za ekonomsku politiku, bude imenovan za predsjednika Savjeta za privatizaciju, kazano je za podgorički dnevnik iz više izvora u SDP.

U internim razgovorima užeg vrha SDP razmatraju da povratak u privatizaciona tijela uslove, pored funkcije predsjednika, zahtjevom za još dva mjesta u devetočlanom Savjetu za privatizaciju. Tako bi, kako ocjenjuju, mogli da kontrolišu privatizacione procese, pišu Vijesti.

Socijaldemokrate su prije više od dvije godine, kako su tada saopštile, napuštile sva vladina privatizaciona tijela zbog odluke da se proda većinski paket akcija Telekoma Crne Gore.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

  1. BIVSI STUDENT says:

    MISLIM DA JE PROFESOR LAYOVIC PRAVI IYBOR, SRECNO!

  2. MarkoUK says:

    Kako bi bilo da dovedu nekoga ko zna to da radi?
    Tranzicija/privatizacija je odavno zavrsena u vecini zemalja istocne evrope; postoji gomila eksperata koji to mogu da obave bolje od boljsevickih aparatcika.

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register