Strožiji zakon, oštrija kontrola, više nesreća

by | jan 30, 2007 | Priča dana | 10 comments

\"Na putevima u Crnoj Gori prošle godine je poginulo 85 osoba, 509 je teško povrijeđeno, a 1.748 zadobilo lakše povrede.

Uprava policije je evidentirala veći broj saobraćajnih nezgoda nego ranijih godina, uprkos znatno strožijem Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima, kao i oštrijoj saobraćajnoj kontroli, prenijele su Vijesti.

Najviše udesa sa tragičnim posljedicama dogodilo se na magistralnim putevima, gdje je poginulo 56 osoba, a teže i lakše povrijeđeno 935.

U sobraćajnim nesrećama najčešće ginu osobe stare između 18 i 24 godine, a potom one od 25 do 34 godine.

10 0 komentara

 1. jedan od nas

  Naravno daje veci broj nesreca. Novi zakon, iako je pompezno najavljivan, u sustini nije donio nista novo osim upaljenih svjetala u toku dana. Takodje, mislim da rjesenja iz ovog zakona nisu adekvatna, jer samo restriktivne mjere nicemu ne vrijede. Bolje bi bilo da su kazne manje, ali da se primjenjuju. Ovako je stvorena jedna ogromna mogucnost za ohrabrivanje korupcije, jer ce svako radije dati policajcu 20€ nego da plati 100€ na sudu i dobije kaznene poene.

  Drugo, ne radi se o zakonu, vec o mentalitetu. Koliko puta sam bio svjedok tome da policija zaustavlja ukoliko ne nosis pojas ili svjetlo na auto nije upaljeno, a dozvoljava raznim dzukelama da se zaustave na sred ulice i tako blokiraju cijelu jednu traku na nekom od bulevara. To samo govori da i oni koji bi trebali da primjenjuju zakon nisu uspjeli da ga shvate na prate nacin.

 2. Drago zrh

  Svaka cast zemljace.Ovo ti je bilo ka Njegos.Dok su god policajci korumpirani dzaba vam 100 novih zakona.Ako ste postavili zakon neka ga se svi pridrzavaju i neka je za sve isti.Prije par dana je jedan htio da me prebije na trg u Podgorica jer sam ga zamolio da pomjeri auto jer me zagradio i ako sam bio na parkingu uredno parkiran za razliku od njega.Pored je bio policajac i umro je od smijeha sto mi se ovaj kocio i ako je krik kao Drina.Nije ni pokusa da ga kazni jer je on neka zesca faca valjda u gradu .Srecom na kraju smo otisli na kafu ka najbolji drugovi a policajac je igra igrice na mobilnom pored pjesackog .Da ne povjerujete.Pozdrav.

 3. ExNK

  Ljetos sam na odmoru u CG napravio nekoliko saobracajnih prekrsaja koji su me svi zajedno kostali oko 20 eura (“da pisemo prijavu ili da castite” vele gospoda sa ogromnim crnogorskim grbom na celu).

  Nijednom nijesam prvi ponudio novac.
  Naravno da cu da castom, zar treba da potplacujem i po sudovima?
  Sto li tek rade strancima?

 4. Cvrlje

  Mene je jedan policajac rekao dobar dan iako je bilo oblačno i još me pitao kako ste iako sam bio sam u auto. Možete li to zamislit???

 5. Risto (za prijatelje Rile)

  A meni je pandur u Platije tražio prilog za paraplegičare i raseljene sa Kosova.
  Grb na njegovoj kapi mi je smetao pa sam ga zamolio da ga skine na šta se nijesmo osvrtali. Posle su stigli turisti a taj dan je bio i zemljotres u sjevernoj Albaniji ali se kod nas nije osjetio.

 6. exBA

  Imam pouzdanu informaciju da naša policija ima krajnje nekorektan odnos prema strancima koji dolaze u CG. Negdje sam to pročitao ali vjerujem da je istina. Čak sam čuo da je bilo slučajeva da su neki policajci silovali grupu turista neđe prije Brajića, ali je to MUP sve uspio da sakrije od javnosti. U Rožaje je policija u nedostatku obrazaca za prijave koristila salvete iz neke kafane koja je bila pored punkta. Pojedini policajci se čak i žene i imaju djecu!

 7. Drago Zurich

  Je li moguće da u Crnu Goru policajci ne nose grb na kapu nego na čelo?! Pa kako to izvode?Probijaju li rupu na čelo ili grb lijepe ljepilom? Ja da vidim policajca sa grbom na čelu ustravio bih se i pod punih gasom pobjegao odatle.
  Ako je to istina onda za to stvarno ne treba komentar.

 8. posmatrač

  Narod u Crnu Goru nesvjesno želi da ga policija prevaspita pošto on sam nije u stanju da se promijeni i prestane da divlja po ulica, ali i u drugim sferama života.
  Svaka policija je ogledalo naroda kojem pripada. Niti su ti policajci što bolji niti su nešto gori od ostalog naroda. Sve smo to mi. Takvi kakvi smo. Da nijesu oni kao mi ne bi ni mogli posao obavljati među nama. A onda nam smeta odraz u ogledalu. Zapravo većini smeta što nijesu malo i oni policajci da napišu ili naplate nekom kaznu. Makar da probaju malo kako je to biti policajac i sprovoditi zakon.
  Sve u svemu neiživljeni narod pun kompleksa.

 9. Realan

  Treba, fakat, jos poostrit zakone, policijsku kontrolu ali i sprovodjenje tih zakona.

  Licno sam ja i clan familije bio zaustavljen na putu kroz CG samo zbog drukcijih tablica od mjesta kroz koje smo prolazili i kaznjeni za nepostojeci prekrsaj!!!

  Da, a onda si morao potpisati nepostojeci prekrsaj, ali ako ne potpises stize ti jos veca kazna…to je vec apsurd…tako da ima i policija svojih KRUPNIH GRESAKA, a na drugu stranu, po meni srz problema je:

  NEKULTURA U ZIVOTU PA I U SAOBRACAJU, NEPOZNAVANJE ISTINSKI SAOBRACAJNIH PRAVILA (MNOGI POLOZILI PREKO VEZE DO 1997 GODINE), I ALKOHOL-TRAVA-KOKAIN! (JESTE, PODJITE NA PRIMORJE LJETI, PA CETE VIDJETI DA IMA I TOGA KOD VOZACA…).

  POZDRAV OPREZNIM I SAVJESNIM VOZACIMJA, I NEKA NAS BOG CUVA.

Submit a Comment