Penzionisani general napao Vujanovićev kabinet

Objavljeno: 01.09.2006, 20:34h

 Blagoje Grahovac, penzionisani general i savjetnik predsjednika crnogorskog parlamenta Ranka Krivokapića, optužio je predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića i njegovog savjetnika Vukašina Maraša za indirektnu nesaradnju sa Haskih tribunalom te za privatizaciju mornarice.

Maraš je najavio tužbu protiv Grahovca, na šta je ovaj kazao da on to neće smjeti da uradi.

\"Blagoje Grahovac, penzionisani general i savjetnik predsjednika crnogorskog parlamenta Ranka Krivokapića, optužio je predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića i njegovog savjetnika Vukašina Maraša za indirektnu nesaradnju sa Haskih tribunalom te za privatizaciju mornarice.

Maraš je najavio tužbu protiv Grahovca, na šta je ovaj kazao da on to neće smjeti da uradi.

Grahovac je, u intervjuu za najnoviji broj nedjeljnika Monitor, preporučio predsjedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću da podnese ostavku, optužujući njega, bivšeg predsjednika SCG Svetozara Marovića i sadašnjeg Vujanovićevog savjetnika za spoljnu bezbjednost a bivšeg pomoćnika ministra odbrane državne zajednice Vukašina Maraša da su svojevremeno svim sredstvima "branili i odbranili" načelnika Generalštaba Vojske SCG Branka Krge.

Grahovac je podsjetio da je on lično pokrenuo inicijativu za smjenu Krge "sa više nego jasnim dokazima o njegovoj ulozi u zaštiti haških optuženika".

Grahovac je optužio crnogorski državni vrh i zbog zalaganja za opstanak mornarice u Crnoj Gori, navodeći da su "mornarica i Remontni zavod Sava Kovačević postali pašaluk jedne tajkunske firme koja je pod direktnom zaštitom jednog visokog kabineta".

On nije želio da precizira na koji kabinet i na koju firmu misli, ali je preporučio predsjedniku Vujanoviću da podnese ostavku.

Savjetnik crnogorskog predsjednika za spoljnu bezbjednost Vukašin Maraš je najavio da će tužiti Grahovca zbog medijskih napada na njega.

"Obavještavam najširu javnost da ću Grahovcu dati priliku da optužbe dokaže i pred nadležnim sudom, budući da nemam namjeru da sa njim vodim ispraznu medijsku polemiku", naveo je Maraš u reagovanju dostavljenom agenciji Mina.

"Zaista je potrebno da čovjek bude krajnje zlonamjeran, jer neobaviješten svakako nije, pa da najodgovornije ljude iz državne administracije Crne Gore optuži za nesaradnju sa Haškim tribunalom", naveo je Maraš.

Grahovac je za Vijesti kazao da jedva čeka da ga Maraš tuži, procjenjujući "da ni njemu ni drugima iz tog (Vujanovićevog) kabineta to neće pasti na pamet".

"Vidjeće ovih dana", bio je zagonetan general Grahovac, prenijele su Vijesti.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

  1. Zoran V. Raicevic says:

    Avgusta 1988. godine, general Grahovac je bio na duznosti u Podgorici. Tada su poceli Mitinzi za odbranu Kosova. Dok je pisao doktorsku tezu, general Grahovac je napisao tada : Ovo sto se radi u Titogradu, ovo je kraj Jugoslavije.

    I tako je i bilo, iz Crne Gore i preko Crne Gore je krenuo bezocna kampanja za novi rat. Jos jedna recenica, iz zapisa g. Grahovca: Dobar vojnik se plasi rata kao kuga, a los vojnik se raduje ratu, jer misli da ce imati neke licne koristi”.

  2. TeutonX PG says:

    Moja puna podrška generalu! Prije nekoliko godina sam i sam bio starješina i znam da general nije iznio ni 0,1% od onog što zna i čemu je bio svjedok. Nigdje većeg kriminala nije bilo nego u toj Vojsci i u vezi sa njom. Mnogi su dobro zaradili a da nijedan novinar tamo nikad nije ni prišao niti je mogao prići. Cijenim i to što je čekao da prođe referendum kako nebi davao materijal Miloševićevim jurišlijama po CG. Uzgred živo me intresuje dal će sad “rehabilitovat” generala pošto im je sigurno po ukusu to što je “zaratio” s “vrhom”.
    Država je tu i obaveza je svih nas da se ne dozvoli da neki na talasu nacionalnog buđenja Crnogoraca,budu u zabludi da je ovo Afrika i da mogu što god im padne na pamet. Hvala Bogu ne spavamo baš svi i nijesmo slijepi kod očiju. Pojedini zaista misle da smo svi imbecili i da ako nam mašu crnogorskim barjacima i dr. svetinjama mi ćemo ih ko krdo slijedit. Prošlo je to vrijeme. A i nijesmo svi isti…

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register