Vesna Medenica na saslušanju u SDT

Objavljeno: 18.04.2022, 21:55h

Bivša vrhovna tužiteljka i dugogodišnja predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore večeras se nalazi u Specijalnom državnom tužilaštvu gdje je saslušava specijalna tužiteljka Nataša Boššković.

Medenica je u SDT dovezena večeras oko 20 sati audijem sa zatamnjenim staklima, iza kojih je išla policijska marica. Dovezena je iz Kliničkog centra, gdje je danas hospitalizovana nakon što je sinoć kasno lišena slobode na podgoričkom aerodromu, sa koga je planirala da otputuje u Beograd.

Medenica je lišena slobode u momentu kada se ukrcavala na let za Beograd sa kartom kupljenom u jednom pravcu.

Ona je privedena po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, koje je sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja.

Njen sin Miloš Medenica našao se nedavno u centru velike afere vezano za šverc droge i cigareta, a u toj aferi pominje se i njegova majka, za koju on navodi u presretnutim razgovorima da zna za njegove nezakonite poslove i da računa na njenu zaštitu.

On je prije otvaranja afere napustio Crnu Goru.

Vesna Medenica je četiri godine bila vrhovna državna tužiteljka Crne Gore, a nakon toga na čelu Vrhovnog suda u tri mandata, od 2007.do kraja 2020.godine.

Libertas nastavio da piše o navodnim kriminalnim poslovima sina Vesne Medenice

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register