Libertas nastavio da piše o navodnim kriminalnim poslovima sina Vesne Medenice

Objavljeno: 07.04.2022, 09:47h

Libertas saznaje da Miloš Medenica do danas nije pozivan ni u policiju, ni u tužilaštvo i da je napustio Crnu Goru.

Podgorički portal Libertas je nastavio danas da objavljuje podatke koji ukazuju na moguće učešće u kriminalnim radnjama Miloša Medenice, sina dugogodišnje predsjednice Vrhovnog suda Crne Gore i vrhovne tužiteljke Vesne Medenice.

U transkriptima razgovora, koje je crnogorskoj policiji dostavio Europol, piše da je Miloš Medenica veoma često, posredstvom policajca Darka Lalovića, ali i drugih dilera droge, kupuje kokain i da insistira da ta droga bude iz Kolumbije.

Medenica je prije tri dana, na više postavljenih pitanja Libertasa, odgovorio da “to sa njim nema ama baš nikakve veze“.

Specijalno državno tužilaštvo nije odgovorilo da li je Medenica saslušavan i, ako jeste, u kom svojstvu. Rekli su da ne daju podatke i informacije da li je i protiv koga formiran predmet.

“Ja odoh travu da završavam. Ja kad krenem, Dacko moj dobri, zaradim iz dva kamiona što ne mogu oni ni za godinu“, piše u transkriptima presretnutih razgovora Miloša Medenice sa policajcem Darkom D. Lalovićem (35), koje je crnogorskoj policiji dostavila agencija Evropske Unije za sprovođenje zakona – Europol.

Ove poruke Medenica je poslao Laloviću 20. februara 2021, a već 8. marta iste godine ga pita “ima li trave da se šalje preko“.

“Ima li trave za preko da se šalje? Treba nekom, ali možemo da se ugradimo. U Beč. Popodne ti sve javljam. Treba mu i roba i prebačaj“, piše Medenica tom policajcu.

Prema podacima Europola, Miloš Medenica se bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge, a u presretnutim razgovorima saopštava sagovorniku da je o njegovom nezakonitom poslu upoznata njegova majka Vesna Medenica, koja je tada bila predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore i da od nje može očekivati zaštitu, piše Libertas.

Policija istražuje navodnu umiješanost u kriminalne poslove sina Vesne Medenice

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register