URA: Osuđujemo pokušaj fizičkog nasrtaja na novinare PCNEN-a i Vijesti

Objavljeno: 01.10.2021, 13:46h

Za nas nema i neće biti kompromisa oko građenja Crne Gore kao ekološke države

Građanski pokret URA oštro osuđuje pokušaj fizičkog nasrtaja na novinare portala PCNEN i novinare TV Vijesti koji se juče dogodio na nelegalnoj eksploatacijskoj lokaciji šljunka na obali rijeke Morače.

„Očekujemo od nadležnih organa da pokrenu postupak i utvrde odgovornost onih koji su pokušali da nasrnu na novinare ova dva medija. Ujedno očekujemo brz i odlučan odgovor povodom evidentne eksploatacije šljunka iz korite rijeke Morače iako je na snazi zabrana iste“, navodi se u saopštenju URE.

Iz URE podsjećaju da je razlog zbog koga su obale i korito rijeke Morače sada ugrožene zbog nekontrolisanog vađena šljunka upravo taj što država nije zabranila firmi „Bemax“ da radi taj posao.

,,Naprotiv, ‘Bemax’ je čak sklopio ugovor sa Vladom Crne Gore o regulaciji toka rijeke, a da ništa nije regulisao, već je samo još više razorio korito Morače”, ističe se u saopštenju.

Iz URE kažu da će se, kao zelena partija koja je dio aktuelne vlasti, detaljnije pozabaviti ovom problematikom.

,,Do 2017. godine eksploatacija je mogla da se vrši samo u koritu rijeke. Tada je uveden moratorijum na te poslove, i danas nijesu dozvoljeni nigdje u okolini Morače. Za katastrofalno stanje kojem se sada može posvjedočiti na mjestu gdje se, i pored zabrane, i dalje vrše radovi, počinioci će morati da odgovaraju. Prethodnu vlast nije bilo briga za zločine nad prirodom. Za nas nema i neće biti kompromisa oko građenja Crne Gore kao ekološke države”, zaključuju u saopštenju.

 

Kradljivci šljunka nasrnuli na novinare PCNEN-a i TV Vijesti (video)

Inspekcija naredila uklanjanje nelegalnih separacija Šuškavčevića i Petrovića

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register