Tražim pravdu!

Objavljeno: 06.09.2019, 13:45h

Građanka sa Cetinja se javno obratila predsjedniku Crne Gore

Uvaženi predsjedniče države Crne Gore, gospodine Milo Đukanoviću,

Obraćam Vam se zbog višedecenijskog problema koji me pritiska i muči, a koji su mi na nejaka leđa natovariče državne institucije, one koje bi trebale da sa leđa građana takve problem skidaju.

Obraćam Vam se ovako javno  u nadi da će moj glas lakše doprijeti do Vas, ali i zbog toga da ohrabrim druge, slične meni, da ispričaju svoju priču i tako doprinesu da insitucije rade u korist nas običnih ljudi, građana i građanki Crne Gore.

Ja sam decenijama bez ikakvih prava u svojoj državi, zarobljena u svojoj kući, izgradjenoj veoma teškim i napornim radom. Zarobljena sam jer prema dokumentima i tvrdnjama nadležnih institucija ta kuća ne postoji, ona je ni na zemlji ni na nebu.

Uvaženi predsjedniče države Crne Gore, zbog neznanja i nesavjesnog rada državnih institucija, meni je uskraćeno pravo raspolaganja privatnom imovinom; uskraćeno je tako što je otuđeno moje zemljište, što objekti na njemu izgrađeni nijesu identifikovani, kao i što mi je onemogućeno da ostvarim prava iz radnog odnosa (o čemu Vas neću sada gnjaviti).

Poslednjom promjenom podataka u katastru 1997. godine, nije idetifikovana moja porodična kuća na periferiji Cetinja, kao ni mali objekat pored kuće. U katastar je to uknjiženo kao pašnjak sedme klase. Ovim mi je onemogućeno pravo raspolaganja privatnom imovinom.

Kontaktirala sam na stotine advokatskih kancelarija, na desetine advokata angažovala, žalila se Advokatskoj komori Crne Gore zbog nesavjesnog rada advokata i sve bilo je uzaludno.

U kontaktima sa institucijama, moje riječi su izvrtane. Služili su se raznim podmetanjima. Čak su činjena i krivična djela da bi krivica za nastajanja problema bila prebačena na mene.

Koliko me razum služi, zakon i društveni moral, pa i neka viša, kosmička pravda, koja je u svim zemljama i kulturama prisutna, uvijek štite udovicu u nevolji i njeno dijete. Suprotno tome, u mojoj državi ja sam  najbrutalnije diskriminisana na svakom koraku.

Decenijama tražim rješenje za moj problem kod svih nadležnih institucija, a nailazim na ignorisanje i ćutanje, dva moćna sredstva za uništavanje ljudi.

Uvaženi predsjedniče države Crne Gore, ja ne tražim milostinju, jer meni takva vrsta pomoći ne treba.

Ja TRAŽIM PRAVDU!

Tražim da se prekine najsramniji višedecenijski odnos institucija države prema jednoj porodici.

Tražim da se okonča ova agonija u koju smo gurnuti voljom državnih institucija.

Tražim da te institucije momentalno prekinu psihičko i fizičko satiranje moje porodice.

Zahtijevam, uvaženi predsjedniče države Crne Gore, da mi pod hitno bude vraćeno pravo raspolaganja privatnom imovinom, u čije sam sticanje uložila život da bih obezbijedila “sigurnu” egzistenciju porodici.

S poštovanjem,

Ljubinka Vučković
građanka s Cetinja

———————————————-
PCNEN je ranije ove godine objavio Ljubinkinu priču

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply