Suzana Mugoša reagovala na prozivku Mandića: Ujerenja sam da je presuda Apelacionog suda kupljena

by | nov 20, 2023 | Novosti | 0 comments

Sutkinja Višeg suda Suzana Mugoša, koja je predsjedavala Sudskim vijećem koje je osudilo Andriju Mandića i Milana Kneževića na višegodišnje kazne zatvora za navodno pripremanja državnog udara, reagovala je danas nakon konferencije za štampu dvojice političara, na kojoj su je pominjali u negativnom kontekstu.

Portal Antema M je objavio u cjelosti njeno reagovanje, odakle ga i mi prenosimo u cjelosti.

“S obzirom na to da sam već sedam godina izložena medijskoj hajci, a danas se moje ime i prezime dovodi u vezu sa kupovanjem presude jer je okrivljeni Andrija Mandić uvjeren da je prvostepena presuda kupljena, saglasna sam sa okrivljenima Andrijom Mandiem i Milanom Kneževićem, da SDT utvrdi sve činjenice i okolnosti oko donošenja i prvostepene i drugostepene odluke, jer sam i ja uvjerena da je odluka Apelacionog suda kupljena, zato je odluka Apelacionog suda falsifikat službene isprave, a to sam rekla i prije godinu dana, jer sudija koja je pisala drugostepenu odluku netačno i neistinito prenosi riječi i djelove iz prvostepene presude sa očiglednom namjerom da promijeni suštinu.

Ovo tvrdim zato što sudija sa toliko godina iskustva ovakve greške ne pravi slučajno, ali vjerovatno je mislila da se time niko neće baviti s obzirom na obimnost presude i dokaza.

I danas stojim iza svoje odluke i odgovorno tvrdim da je donijeta jedino i isključivo, na osnovu spisa predmeta.

Dodatno sam uvjerena da je odluka Apelacionog suda kupljena na način na koji je ukinuta jer su imali mogućnost da, ako su žalbe bile osnovane, izvedu drugi pravni zaključak i donesu oslobađajuću presudu a nisu to učinili. I na kraju, ne samo za ovu odluku nego i za svaku odluku koju sam donijela stojim samo ja, jer svaka moja odluka je jedino i isključivo donijeta na osnovu spisa predmeta. Ovo je Crna Gora i sve se zna, ja mirno čekam da se konačno utvrdi zbog čega je donijeta takva odluka Apelacionog suda.”

Knežević: Mi se nećemo zaustaviti na ovome (video)

0 Comments

Submit a Comment