Knežević: Mi se nećemo zaustaviti na ovome (video)

by | nov 20, 2023 | Novosti | 0 comments

Milan Knežević, jedan od lidera koalicije ‘Za budućnost Crne Gore’, je kazao na tematskoj konferenciji za novinare da želi da pita jednog od tužioca koji je izjavio da je pročitao sve materijale iz SKY aplikacije da li je pokrenut predmet protiv Ljuba Milovića, Petra Lazovića i izvjesnog D koji se pominje u prepiskama, kao i da li postoje još neki detalji prepiske između bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, ali i Suzane Mugoše i ostalih koji su donijeli nepravosnažnu presude u slučaju poznatom kao “Državni udar” protiv njega i Andrije mandića, lidera Nove srpske demokratije.

Apelacioni sud ukinuo presudu i predmet ‘državni udar’ vratio na ponovno suđenje

Knežević je istakao da je neophodno sprovesti istragu kako su i na koji način glasale sudije Apelacionog suda, i da li je neko ko je bio protiv bio predmet “no limit” obrade od strane Milovića i Zvicera, koji u prepisci preko Sky aplikaciji otkrivaju da se radi na podmićivanju sudija Apelacionog suda, koji je odlučivao po žalbi Kneževića, Mandića i drugih osuđenih u slučaju ‘Državni udar’.

“Mi se nećemo zaustaviti na ovome. Ne očekujemo ni od koga ni empatiju ni podršku. Kad se osam godina fingira sudski proces, onda treba da se saopšti da je DPS jednako DF”, kazao je Knežević, prenosi portal adria.tv.

Vijesti su juče prenijele dio prepiske iz sky aplikacije pod naslovom “Lazović i Milović kupovali presudu za državni udar, Medenica psovala”.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) koristi prepiske sa Skaj aplikacije kako bi utvrdilo da li je neko službeno lice u predmetu poznatom kao “državni udar” počinilo krivično djelo.

“Povodom medijskih izvještavanja i izjava drugih društvenih činilaca, upoznajem da je u Specijalnom državnom tužilaštvu od ranije formiran krivični predmet, radi utvrđivanja osnova sumnje da li su službena i druga lica, postupanjem u predmetu javnosti poznatom kao ‘državni udar’, učinila krivično djelo iz njegove stvarne nadležnosti. U tom krivičnom predmetu, u kojem je u toku izviđaj, se kao dokaz, između ostalog, koristi i komunikacija sa SKY ECC aplikacije, ali i drugi elektronski dokazi, koji su dostavljeni Specijalnom državnom tužilaštvu ili je ono do njih došlo kroz preduzimanje određenih dokaznih radnji”, saopštio je Vijestima portparol SDT, specijalni tužilac Vukas Radonjić.

 

0 Comments

Submit a Comment