Alternativa CG: Ne podržavamo vlada u kojoj bi ključni konstituent bila Bošnjačka stranka

by | aug 26, 2023 | Analize&Mišljenja | 0 comments

Alternativa Crna Gora podržava rad PES-a i njihovu želju da naprave Crnu Goru boljim mjesto za život. Ono što NE PODRŽAVAMO je Vlada u kojoj bi ključni konstituent te Vlade bila Bošnjačka stranka. Ta Vlada bi imala nešto oko 41-43 poslanika podrške, što nije dovoljno da se efikasno sprovedu reforme i agenda Evropa sad 2.0 zbog koje smo mi u koaliciji sa PES-om.

Neprihvatljivo nam je da ključni konstituent Vlade budu partije koje su zadnje decenije aktivno učestvovale u uništavanju Crne Gore. U redu je da te partije dignu ruku i podrže Vladu, da za 4 godine dožive katarzu (nestanu ili se transformišu), ali ne i da određuju kako ćemo da živimo mi koji smo sa ulice izborili svoje pravo da stvaramo neko bolje društvo.

Naše sukobe sa DF-om znate, nijesu novi. Svaki sukob sa njima je bio u cilju da ih učinimo boljima, bržima i jačima. Nikad nijesmo imali malicioznu potrebu da tu partiju omalovažimo ili im učinimo nepravdu. Pošto su posle pritisaka PRISTALI da uđu u Vladu pod uslovima koje je PES postavio, to ih čini prihvatljivima. Između onih koji su služili režimu i onih koji nikad nijesu bili u koaliciji sa DPS-om mi biramo ove druge – DF. Sigurni smo da to neće promijeniti njihovo mišljenje o nama, ali će biti pravedno, onako kako Alternativa Crna Gora UVIJEK postupa.

Manjine su prihvatljive u Vladi i Alternativa će kao građanska partija posvetiti posebnu pažnju da pripadnici manjinskih naroda budu dio Vlade, kroz sva tijela i izvršne organe vlasti.

Prije nego što se učini nepopravljiva šteta, prije nego uđemo u fazu da izigramo povjerenje koje smo tesko sticali boreći se rame uz rame sa građanima, molimo PES i njihov Glavni odbor da još jednom razmotre sve opcije. Naše mišljenje je jasno. Nikad (!!!) sa onima koji su nas doveli dovde.

0 Comments

Submit a Comment