'; ?>

Bošnjaci više nisu u Đukanovićevom džepu

Objavljeno: 21.03.2023, 08:32h

Plašio je Đukanović Bošnjake promjenom vlasti, plašio ih je grafitima, bombama, hapšenjima, gašenjem partija, nametanjem kontrole političke misli, siromaštvom i izolacijom. Ali nije uspio.

Piše: Mesko Đurđević*

Užasna, neljudska poruka Mila Đukanovića nakon evidentnog poraza na izborima kako ‘zna đe su džepovi podrške koje treba aktivirati u drugom krugu’ ciljajući na slabu izlaznost (čitaj podršku njemu) u opštinama gdje dominantno žive Bošnjaci, ali još više na dijasporu, koja je opet dominantno bošnjačka, siguran je dokaz poraza jedne anti bošnjačke, anti crnogorske, anti srpske, anti građanske, anti civilizacijske politike, koju personifikuje upravo Đukanović.

Ima li neko da javi Đukanoviću da Bošnjaci više nisu u njegovom džepu, kao sića za potkusurivanje, već na glavnoj političkoj pozornici u Crnoj Gori.

Dobronamjerni prema svojoj državi Crnoj Gori, prema svim njenim građanima, ma kako se izjašnjavali, ali i odlučni da nikada više ne dozvole da političari poput Đukanovića manipulišu vjerskim, nacionalnim ili građanskim osjećanjima Bošnjaka ali ni osjećanjima drugih naroda.

Da nikada više ne dozvole da ih neko zarad ličnog ili partijskog intresa gura u džepove i vadi po potrebi.

Da nikada više ne dozvole da ih neko ograničava u razvoju, da im oduzima slobodu, nacionalni identitet, da ih proćeruje, deportuje, ubija.

Plašio je Đukanović Bošnjake promjenom vlasti, plašio ih je grafitima, bombama, hapšenjima, gašenjem partija, nametanjem kontrole političke misli, siromaštvom i izolacijom.

Ali nije uspio.

One koje je najviše degradirao i ugnjetavao, došli su mu političke glave.

SPP je od osnivanja ukazivao na retrogradni ulogu Đukanovića i uprkos potpunoj medijskoj blokadi uspijevao da saopšti slobodnu bošnjačku misao, da podrži obespravljene kako narode tako i pojedince. I nikada nije podlegao pritisku i ucjenama.

SPP je 2020. godine koaliciji Crno na bijelo donio ključne glasove za uzimanje četvrtog mandata koji je srušio Đukanovića.

SPP je mimo svih projekcija i dilova hrabro i časno podržao Jakova Milatovića, budućeg predsjednika Crne Gore.

SPP će u budućnosti još snažnije doprinositi demokratskom, ekonomskom i društvenom razvoju Crne Gore, svoje Crne Gore kao punopravne članice Evropske Unije u kojoj vladaju pravo i pravda.

*Autor je potpredsjednik Stranke pravde i pomirenja

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na pcnen@t-com.me
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register