Republika Bošnjačka u Crnoj Gori – kako vam zvuči?

Objavljeno: 09.01.2023, 16:48h

Kada bi, radi komparacije i boljeg shvatanja šta je to fašizam i sva njegova brutalnost, primijenili model nastanka entiteta Republika Srpska na teritoriji Crne Gore, onda bi to izgledalo otprilike ovako

Autor: Amil Grbović

Uzmimo kao primjer današnji dan, dakle 9. januar 2023. Političari koji predstavljaju Bošnjake u Skupštini Crne Gore iz svih političkih partija odlučuju da sazovu sjednicu skupštine bošnjačkog naroda u hotelu „Hilton“ u Podgorici, sa jednom tačkom dnevnog reda – proglašenje „Bošnjačke Republike Crne Gore“, kao glavni grad te tvorevine proglašava se Rožaje. Donosi se deklaracija koja direktno narušava ustavno-pravni poredak Crne Gore, a  kojom se formira Republika bošnjačkog naroda u Crnoj Gori, kao nezavisne teritorijalne cjeline sa ciljem pripajanja Bosni i Hercegovini. Bošnjačka propaganda mjesecima unazad stvara lažnu sliku da su Bošnjaci ugroženi od Crnogoraca i Srba i da se svim silama trebaju oduprijeti „razjarenim pravoslavnim teroristima“, „Vučićevim hordama“, „hrišćanskim fundamentalistima“, itd.

Nakon toga, dobro naoružane bošnjačke paravojne snage postavljaju barikade na zamišljenim granicama BRCG (Bošnjačke Republike Crne Gore koja uključuje sadašnje teritorije opština Pljevlja, Bijelo Polje, Berane, Petnjica, Rožaje, Plav, Gusinje i Andrijevica) unutar koje počinju sa progonom nebošnjačkog stanovništva. Ubrzo nakon formiranja, dolazi do promjene imena ove tvorevine u „Republika Bošnjačka“, a tzv. „Vojska Republike Bošnjačke“ (VRB), potpomognuta finansijski i svakojako od strane BiH, a prethodno prisvojivši najmodernije naoružanje koje je zatekla u kasarnama NATO-a u Crnoj Gori, izvršava agresiju na suverenu i međunarodno priznatu državu Crnu Goru, što predstavlja zločin po međunarodnom pravu, čineći najbrutalnije ratne zločine nad civilima crnogorske i srpske etničke pripadnosti, ubistva, zatvaranja u logore, silovanja, protjerivanja, sakaćenja, masovna ubistva, a što sve kulminira zločinom genocida počinjenog u periodu od 11. do 20. jula 2026. godine u Andrijevici. Uništena su sva kulturno-istorijska dobra od značaja za pravoslavnu zajednicu, više od 600 crkava, manastira i drugih objekata je zapaljeno i sravnjeno do temelja. Podgorica je u te tri i po godine gotovo svakodnevno brutalno granatirana artiljerijskom, minobacačkom i snajperskom vatrom, u kojoj gine preko 11 hiljada Podgoričana od čega preko 1000 djece.

Nakon tri i po godine krvavog rata i agresije na Crnu Goru, pod pritiskom velikih sila dolazi do okončanja rata i potpisivanja mirovnog sporazuma u Dejtonu od strane predstavnika bošnjačkog, crnogorskog i srpskog rukovodstva.

Međunarodna zajednica priznaje entitet pod nazivom Republika Bošnjačka, u okviru Crne Gore, sa širokim ovlašćenjima i entitetskim institucijama u vidu skupštine, vlade, policije, itd.

Kompletno rukovodstvo Republike Bošnjačke, kasnije biva osuđeno za ratne zločine, zločine protiv čovječnosti uključujući i genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu. Presuđeni su na višegodišnje ili doživotne kazne zatvora.

U toj, na krvlju i genocidu stvorenoj teritoriji, Bošnjaci i dalje stvaraju uslove da i to malo pravoslavnog stanovništva napusti svoje domove na način što slave ratne zločince, negirajući genocid i presude međunarodnih sudova. Iako je Ustavni sud Crne Gore proglasio neustavnim 9. januar kao dan Republike Bošnjačke, on se obilježava nizom manifestacija i svečanih akademija.

Dana 9. januara 2043. godine, na neustavnom i diskriminirajućem tzv. Danu RB-a, prisustvovala su i dva ministra iz Vlade Bosne i Hercegovine, države koja se zalaže za evropske i NATO integracije. Na toj svečanosti, predsjednik Republike Bošnjačke uručio je posthumno vođi ISIL-a, Osami Bin Ladenu, orden RB-a na ogrlici, „za patriotsku brigu i ljubav prema RB-u“.

 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register