Uhapšen specijalni tužilac Saša Čađenović

Objavljeno: 09.12.2022, 09:43h

Specijalni tužilac Saša Čađenović uhapšen je jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva. On je oumnjičen za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu položaja.

Čađenović je, kako je saopštio portparol državnog tužilaštva Vukas Radonjić, uhapšen zbog osnova sumnje da je, obavljajući funkciju specijalnog tužioca, u periodu od sredine 2020. do 2022.godine, učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela zloupotreba službenog položaja.

“Specijalno državno tužilaštvo će, o svojim daljim radnjama i stanju postupka, blagovremeno obavještavati javnost, a posebno ističem da su državni organi, mediji, udruženja građana, javne ličnosti i druga lica dužni da se pridržavaju pretpostavke nevinsoti i da svojim javnim izjavama o postupku koji je u toku ne vrijeđaju druga pravila postupka i prava lica protiv kojih se postupak vodi”, saopštio je Radonjić.

Specijalni tužilac Čađenović je bio tužilac u predmetu poznatom kao ‘državni udar’, u kome su nepravosnažno osuđeni na višegodišnje kazne zatvora dvojica lidera Demokratskog fronta, Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i druge osobe. Ta presudu je Apelacioni sud vratio na ponovno suđenje, koje je počelo nedavno.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register