Standard: Helikopter MUP-a Srbije lažno evidentiran kao civilna letjelica

Objavljeno: 06.08.2022, 19:18h

Helikopter MUP-a Srbije  koji je dovezao patrijarha SPC Porfirija i delgaciju na potpisivanje Temeljnog ugovora se, prema navodima portala Standard, “sedam minuta izgubio sa radara Kontrole letjenja u Podgorici”. “Portal Standard je detaljno istraživao sve okolnosti ovog događaja, koje ćemu prezentovati javnosti – kako je falsifikovana dokumentacija za let, kako je helikopter nestao sa radara, kako je nezakonito sletio u kamp specijalnih jedinica policije u Podgorici, kako je izbjegnuta procedura aktiviranja NATO aviona…”, piše Standard. Prema informacijama portala Standard, MUP Srbije je plan leta podnio Kontroli leta u Beogradu. Let je, prema tom dokumentu, tretiran kao „let stranog civilnog vazduhoplova“ sa oznakom „X“, umjesto da nosi oznaku „M“, koja se koristi za državne letjelice. Oznaka „X“ koristi se u slučajevima, koji nijesu iz kategorija – redovnog avio saobraćaja, vanrednog avio saobraćaj, letovi opšte avijacije i letovi vojnih/državnih vazduhoplova. Time je svjesno izbjegnuto pribavljanje saglasnosti dva nadležna ministarstva Vlade Crne Gore. Standard je utvrdio da je helikopter MUP Srbije morao sletjeti na jedan od aerodroma u Crnoj Gori, i da niko nije imao pravo da mu odobri slijetanje na druge površine u Crnoj Gori, osim Agencije za civilno vazduhoplovstvo, koja je u zvaničnim odgovorima za Standard to negirala.   UP demantovala neke navode u vezi sa dolaskom delagacije SPC u CG

Helikopter MUP-a Srbije  koji je dovezao patrijarha SPC Porfirija i delgaciju na potpisivanje Temeljnog ugovora se, prema navodima portala Standard, “sedam minuta izgubio sa radara Kontrole letjenja u Podgorici”.

“Portal Standard je detaljno istraživao sve okolnosti ovog događaja, koje ćemu prezentovati javnosti – kako je falsifikovana dokumentacija za let, kako je helikopter nestao sa radara, kako je nezakonito sletio u kamp specijalnih jedinica policije u Podgorici, kako je izbjegnuta procedura aktiviranja NATO aviona…”, piše Standard.

Prema informacijama portala Standard, MUP Srbije je plan leta podnio Kontroli leta u Beogradu. Let je, prema tom dokumentu, tretiran kao „let stranog civilnog vazduhoplova“ sa oznakom „X“, umjesto da nosi oznaku „M“, koja se koristi za državne letjelice. Oznaka „X“ koristi se u slučajevima, koji nijesu iz kategorija – redovnog avio saobraćaja, vanrednog avio saobraćaj, letovi opšte avijacije i letovi vojnih/državnih vazduhoplova. Time je svjesno izbjegnuto pribavljanje saglasnosti dva nadležna ministarstva Vlade Crne Gore.

Standard je utvrdio da je helikopter MUP Srbije morao sletjeti na jedan od aerodroma u Crnoj Gori, i da niko nije imao pravo da mu odobri slijetanje na druge površine u Crnoj Gori, osim Agencije za civilno vazduhoplovstvo, koja je u zvaničnim odgovorima za Standard to negirala.

 

UP demantovala neke navode u vezi sa dolaskom delagacije SPC u CG

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register