UP demantovala neke navode u vezi sa dolaskom delagacije SPC u CG

by | aug 4, 2022 | Novosti | 0 comments

“Juče, 3. avgusta 2022. godine u skladu sa Zakonom o graničnoj kontroli, kojim je između ostalog propisan prelazak državne granice van graničnog prelaza, izvršena je kontrola prelaska državne granice pet osoba na području kampa Sektora policije posebne namjene na Zlatici od strane službenika granične policije.

Prilikom povratka, granična kontrola izvršena je na Aerodromu Podgorica, a prelazak državne granice je u oba slučaja evidentiran u bazi podataka koja se vodi u Stanici granične policije Aerodrom Podgorica, čiji službenici su vršili predmetnu graničnu kontrolu”, rečeno je u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se navodi da je o svemu “neposredno nakon dolaska delegacije, upoznat pretpostavljeni načelnik Regionalnog centra granične policije Centar Vasko Aković”.

Uprava policije je demantovala navode “o zahtijevima patrijarha Porfirija da određene policijske starješine rukovode policijskim aktivnostima, odnosno da pojedini policijski službenici učestvuju u poslovima njegovog obezbjeđenja”.

Delegacije SPC na čelu sa patrijarhom Porfirijem je juče boravila u Crnoj Gori radi potpisivanja Temeljnog ugovora sa Vladom.

 

https://www.pcnen.com/portal/2022/08/03/potpisan-temeljni-ugovor-video/

0 Comments

Submit a Comment