Optužbe na moj račun su neistinite

by | jun 7, 2022 | Analize&Mišljenja, Razgovornica | 0 comments

Poštovani,

vrlo je neozbiljno i neprofesionalno objaviti izjavu koja nije potpisana, iza koje ne stoji ničije ime i prezime.

Zbog učenika i roditelja, kao i zbog budućih učenika, imam obavezu da odgovorim na grube neistine koje su prethodnih dana objavili pojedini mediji.  Umjetnička škola za muziku i balet “Vasa Pavić” je ustanova u kojoj se ozbiljno i posvećeno radi, podrazumijeva se – po zakonu.

Kao direktorica škole, ističem da su opužbe iznesene u dopisu koji su mediji objavili, a u kojem sam optužena za zloupotrebu službenog položaja, korupciju i nelegitimno upravljanje školom, neistinite.

Cilj navedenih optužbi je diskreditacija moje ličnosti i dosadašnjeg rada i urušavanje ugleda škole, a kroz zloupotrebu nastavnog kadra.

Javnost je već upoznata da je Nastavničko vijeće, njih 118 imenom i prezimenom, demantovalo da stoji iza navedenih optužbi, kao što se to prvobitno plasiralo u javnosti. Njihov demanti ide u prilog činjenici da su lažne optužbe djelo pojedinca koji nije imao hrabrosti da stane iza svojih navoda, lažno se krijući iza “nastavnika muzičke škole Vasa Pavić”.

Ministarstvo prosvjete je upoznato sa ovim slučajem, inspekcija će uskoro ispitati sve navode optužbi, za šta im potpuno stojim na raspolaganju, a sve u cilju zaštite istine, mog ličnog kao i integriteta svojih kolega, te ugleda ustanove na čijem sam čelu. O rezultatima inspekcijske istrage, javnost će blagovremeno biti obaviještena.

Na kraju, iako potpuno svjesna odgovornosti pozicije koju obavljam, s velikim žaljenjem učestvujem u ovakvim razgovorima koji ne idu u prilog nikome, pa ni onome ko ovakve neistine plasira u javnost.

Nadam se da ćete sa ovolikom pažnjom pristupiti izvještavanju o koncertima i uspjesima đaka naše škole.

Tijana Ilić,
direktorica Umjetničke škole za muziku i balet “Vasa Pavić” Podgorica

Pozivamo vas da hitno reagujete i ispravite propuste

0 Comments

Submit a Comment