Advokat Medenice: Tužilac izdao naredbu o tajnosti postupka

by | apr 19, 2022 | Novosti | 0 comments

Bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici je, nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu u Podgorici, određeno zadržavanje do 72 sata, potvrdio je za portal AntenaM njen advokat Zdravko Begović.

“S tim što će to zadržavanje biti u bolnici jer je lošeg zdravstvenog stanja, pa su ljekari saopštili da bi trebalo da bude u bolnici i Tužilaštvo je to ispoštovalo, tamo će je čuvati policija. I u roku od 72 sata Tužilaštvo ima mogućnost da da predlog za određivanje pritvora i da je privedu sudiji za istragu. Hoće li ili neće vidjećemo”, navodi on.

Kako pojašnjava, na teret joj je stavljeno stvaranje kriminalne organizacije i protivpravni uticaj.

“U potpunosti je negirala izvršenje krivičnog djela i tvrdila da sa tim nema nikakve veze. To je sve što mogu da kažem jer je tužilac izdao naredbu o tajnosti postupka”, kaže Begović.

Begović je na pitanje da li je privođenje Medenice vezano za transkripte razgovora njenog sina Miloša Medenice kazao da “možete sami da pretpostavite o čemu se radi…”

Uhapšena nekadašnja prva žena crnogorskog pravosuđa Vesna Mednica nije htjela da pobjegne iz Crne Gore, tvrdi njen branilac, advokat Zdravko Begović.

“I prije ovog izlaska iz Crne Gore, ona je nekoliko puta napuštala teritoriju Crne Gore, dakle to je odgovor”, rekao je Begović upitan da li ostavlja mogućnost da je Medenici neko javio da će biti uhapšena, pa je sinoć pokušala da pobjegne iz države.

Pojasnio je da je Medenica ka Beogradu krenula “iz zdravstvenih razloga”.

“Uz svu prateću medicinsku dokumentaciju i na Aerodromu je policija zaustavila i pozvala u svojstvu građanina, kasnije lišila slobode”, rekao je Begović.

 

Medenici određeno zadržavanje do 72 sata

0 Comments

Submit a Comment