Medenici određeno zadržavanje do 72 sata

by | apr 18, 2022 | Novosti, Priča dana | 0 comments

Zbog zdravstvenog stanja, vraćena je u KCCG gdje će je pripadnici policije čuvati do dalje odluke tužioca, rekao je njen advokat Zdravko Begović, prenosi RTCG.

Ona je većeras u SDT-u dovezena iz KCCG oko 20 sati. Medenicu je saslušala specijalna tužiteljka Nataša Bošković.

Medenica je oko 19.55 časova dovedena u zgradu Specijalnog državnog tužilaštva gdje je saslušavala specijalna tužiteljka Nataša Bošković, javlja portal Vijesti.

Medenica je uhapšena sinoć na Aerodromu u Golubovcima.

Bilo je planirano da Medenica u 18 časova bude dovedena u Specijalno tužilaštvo, ali joj je navodno po drugi put bilo pozlilo, zbog čega nije privedena iz Kliničkog centra.

Bilo je najavljivano i da će Medenica biti saslušana u Kliničkom centru Crne Gore u 17 časova, gdje je jutros hospitalizovana, ali se vještak medicinske struke izjasnio da njeno zdravstveno stanje nije zabrinjavajuće, te da je sposobna da izjavu da u zgradi Specijalnog državnog tužilaštva.

“Vijestima” je nezvanično potvrđeno da je SDT tražilo mišljenje vještaka zbog toga što su tokom jutra bila i oprečna mišljenja ljekara Kliničkog centra o tome zahtijeva li stanje Medenice bolnički tretman i posmatranje.

Zbog toga se očekivalo da Medenica u pratnji policije u 18 časova dođe u zgradu SDT-a.

Prema informacijama Vijesti, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva Medenica je uhapšena u ponedjeljak nešto poslije 22 sata, kada je krenula na let za Beograd.

Navodno, imala je kupljenu kartu u jednom pravcu.

SDT je sumnjiči da je počinila dva krivična djela – stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj.

Vesna Medenica na saslušanju u SDT

0 Comments

Submit a Comment