I have a dream…

Objavljeno: 13.09.2021, 15:08h

Nekada u bliskoj budućnosti postojaće Crna Gora koja će biti raj za sve njene građane…

Piše: Amil GRBOVIĆ

⁃              Crna Gora je uspješno riješila identitetska pitanja, po prvi put se dešava da je predsjednik Crne Gore Albanac koji je toplo dočekan i u Beranama i u Plužinama i na Cetinju i u Ulcinju i u Herceg Novom i u Rožajama, svuda se vijore državne zastave Crne Gore i svi glasno i jasno poručuju da su različiti u nacionalnom, vjerskom, rasnom, seksualnom, političkom opredjeljenju, ali da su svi jedna duša kada je u pitanju jedna i jedina nam zajednička kuća Crna Gora.

⁃              Na parlamentarnim izborima DPS i DF ne prelaze cenzus, što je istorijsko dostignuće za Crnu Goru, građanske opcije uz podršku manjina ubjedljivo dobijaju povjerenje birača. Predsjednik Crne Gore, Albanac, mandat povjerava Bošnjaku iz okoline Petnjice, a koga bezrezervno podržava najmanje 90% pravoslavnog stanovništva jer više nikome nije bitno ko je ko, već je bitno poštovanje Ustava i zakona Crne Gore I, naravno, stručnost, sposobnost, kompetencije. Pregovori o sastavu Vlade završeni su za jedan dan, a u Vladi imamo ministre svih nacionalnosti i po prvi put dva predstavnika romske zajednice i jednog pripadnika LGBT-a. Svi su školovani i pravi profesionalci u svom poslu, niko u CG ne pravi problem oko sastava nove Vlade.

⁃              Dvije bratske crkve u CG su postigle istorijski dogovor o imenu crkve i imovini, jeziku i istoriji, već odavno se služe zajedničke liturgije, Božić i Vaskrs se proslavljaju uz zajedničke pjesme i među vjernicima se širi bratska ljubav, novi mitropolit ustoličen je u cetinjskom manastiru, toga dana na Cetinju su svi policajci dobili slobodan dan a helikopteri su bili parkirani.

⁃              Crna Gora se plasirala na svjetsko prvenstvo u fudbalu, u osmini finala igramo sa Srbijom, zastave Crne Gore vijore se čak i u Gornje Zaostro kod Berana.

⁃              Crna Gora je postala članica EU i vrlo brzo je osjetila prednosti članstva jer je uz dobro upravljanje državom postignut najvažniji cilj, a to je da smo prestigli Sloveniju po visini prosječne plate.

⁃              Crna Gora je ekološka država u pravom smislu te riječi, gase se sve NVO koje se bave ekološkom problematikom jer nemaju posla u CG, svijest građana je na izuzetno visokom nivou.

⁃              Već postaje tradicija da se jednom godišnje okupljaju predstavnici vlasti i opozicije i organizuju zajedničko druženje uz roštilj na Adi Bojani, sve to tužno prate putem medija, a iz ćelija spuškog zatvora, bivši visoki funkcioneri DPS-a i satelita koji služe dugogodišnje kazne zatvora zbog sudski dokazanog nezakonitog bogaćenja na račun građana CG.

⁃              Svi ratni zločini počinjeni na teritoriji CG su procesuirani a počinioci kažnjeni, isto je i sa zločinima nad novinarima.

⁃              Zakon o lustraciji i porijeklu imovine je ukinut jer ne postoji više potreba za njima pošto su u potpunosti postigli željene rezultate.

Ali, čekajte..zašto mi u misli opet dolazi Milo Đukanović, Andrija Mandić, Milan Knažević, Slavoljub Stijepović, Predrag Bulatović, Vesna Bratić, Darko Šuković, Suljo Mustafić, Zoran Lazović, Šeki Radončić, Marko Milačić, Branimir Gvozdenović, Svetozar Marović, Veselin Veljović, Milivoje Katnić, Šarići, Kalići, Ljubo Škrelja….Ne, NEE, NEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!

Oh NE, ovo je realnost, ipak!! Ovo je košmar! Ne želim realnost, vratite me u snove..mnogo je ljepše tamo.

Napomena: Ovaj tekst je izvorno objavljen na autorovoj FB stranici. Prenosimo ga uz njegovu saglasnost.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply