Perović: Ne znam što mi spremaju (video)

Objavljeno: 23.07.2021, 23:27h

Pravo da kažem, ja kao slobodan čovjek, stvarno ne znam šta se pakuje i šta se sprema, kazao je Gojko Perović, protojerej-stavrofor i rektor Cetinjske bogoslovije.

Na pitanje TV A1 da li ostaje rektor, tj. da li će službu u narednom periodu obavljati u crkvi Svetoga Đorđija u Podgorici, Perović objašnjava da ne vidi „zašto bi to pitanje trebalo da ima toliku medijsku pažnju”, prenosi AntenaM.

„Dešavaju se po sistemu, fudbalskim žargonom rečeno, dupli pasovi između nekih medija iz okruženja i nekih odavde, koji bi, gledano po njihovim naslovima i ideološkoj orjentaciji, trebalo da su ljuti neprijatelji. Rad bogoslovije je redovan, mi imamo planove za početak godine i ne postoji bilo koji akt ili bilo šta drugo što bi dovodilo u pitanje normalno funkcionisanje škole. E sad, kako da se ponašaju ti politički centri moći i koliko imaju uticaja na neke druge centre ne mogu zaista time da se bavim”, zaključio je Perović.

On nije precizirao o kojim „političkim centrima moći” je riječ.

Mediji su nedavno objavili je mitropolit Joanikije smijenio rektora Cetinjske bogoslovije Gojka Perovića i poslao ga u Podgoricu za starješinu Crkve Svetog Đorđa, što je on demantovao.

 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply