Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović demantuje da je smijenjen

Objavljeno: 21.07.2021, 10:55h

Nema nikakvih smjena, kazni, suđenja niti bilo kakvih procesa protiv škole ili rektora od strane nadležnih crkvenih institucija

Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović demantovao je da je smijenjen sa te pozicije.

Dio medija objavio je danas da je Perovića smijenila Beogradska patrijaršija, dok je Tanjug objavio da ga je smijenio mitropolit Joanikije.

”Nema nikakvih smjena, kazni, suđenja niti bilo kakvih procesa protiv škole ili rektora od strane nadležnih crkvenih institucija. Sve se, Bogu hvala, odvija u redovnim okolnostima i kako treba. Ne znam čemu služe i kome dobro mogu donijeti tolike laži koje se svakodnevno plasiraju, a tiču se Crkve i njenoga rada. Sve što radimo – radimo transparentno. Toliko smo prisutni u javnosti da nam se na tome, sa nekih adresa, i prigovara. A opet, iste te adrese, uporno i bez prekida prenose laži o nekim navodno tajnim i zakulisnim radnjama u Crkvi. Što bi rekao narod: ‘Neka nam je svima Bog na pomoći'”, kazao je Perović za Svetigoru.

“Ovih dana smo dobili poziv sa najviših crkvenih adresa SPC da se uključimo u rad saborske Komisije za unapređenje prosvete unutar Srpske Pravoslavne Crkve, gdje se takođe, očekuje i traži aktivno učešće mene kao rektora Cetinjske bogoslovije i još jednog od naših profesora”, kazao je on.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply