Višnjić: Prije razrješenja, odustala sam od funkcije v.d. direktorke

Objavljeno: 22.07.2021, 14:22h

Mislim da je bilo poštenije da je moja ministarka saopštila javnosti istinu, nego što je ćutala

Povodom objave u medijima da je ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, razriješila dužnosti novoimenovanu direktoricu OŠ „Jugoslavija“ učiteljicu Radu Višnjić, danas se Barinfu saopštenjem obratila učiteljica Višnjić.

Saopštenje prenosimo integralno:

„Naime, u ponedeljak, 19. jula sam dobila rješenje da sam imenovana za  v.d. direktora moje škole ,,Jugoslavija” u kojoj sam dobila neregularan otkaz, što će se na Sudu dokazati.

Кako je politička javnost burno reagovala, jer sam deklarisana kao nacionalna Srpkinja, pa su me opet pokušali neistomišljenici diskreditovati kao ličnost, po ustaljenom običaju i kako je moja ministarka nasjela na sve te necivilizovane reakcije i najavila razrješenje istoga dana, ja sam sjutradan, u utorak obavijestila Ministarstvo preko njenih ljudi, da odustajem od potpisivanja rješenja zbog pritiska koji je izvršen na moju ličnost i obavijestila moju sekretaricu škole da neću preuzetu funkciju i da ne želim to radno mjesto.

Tako mislim da je bilo poštenije da je moja ministarka saopštila javnosti istinu, nego što je ćutala o tome i danas poslala poštom moje razrješenje“, navodi se u saopštenju koje potpisuje učiteljica Rada Višnjić.

Ministarstvo će razriješiti Višnjić sa funkcije v.d. direktorice

Oglasilo se Ministarstvo povodom imenovanja Rade Višnjić

Bar: Suspendovana učiteljica imenovana za v.d. direktoricu škole

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register