Ministarstvo će razriješiti Višnjić sa funkcije v.d. direktorice

Objavljeno: 20.07.2021, 14:55h

Pozdravljamo odluku o ispravljanju neprimjerenog čina kojim se osoba pred kojom je ranije bio pokrenut disciplinski postupak i koja je nakon njega razriješena sa posla u školi našla na čelo jedne vaspitno-obrazovne ustanove u Baru

Građanski pokret URA pozdravio je odluku Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta da razriješi Radu Višnjić vršiteljku dužnosti direktorice Osnovne škole “Jugoslavija” u Baru, saopšteno je danas iz medijskog tima ove partije.

“Pozdravljamo odluku o ispravljanju neprimjerenog čina kojim se osoba pred kojom je ranije bio pokrenut disciplinski postupak i koja je nakon njega razriješena sa posla u školi našla na čelo jedne vaspitno-obrazovne ustanove u Baru. Još više, jer je pomenuta oštro i grubo prekršila kodeks rada i ponašanja prosvjetnog radnika, zloupotrebljavajući učionicu i djecu”, istakli su u reagovanju URA-e.

Kako navode u saopštenju, imenovanje Višnjić dodatno je polarizovalo društvo, narušilo građanski koncept i vrijednosti države koja stremi ka potpunoj depolitizaciji i profesionalizaciji školstva, ali dobro je što je reakcija od resornog ministarstva stigla odmah.

Kažu i da se ovakvim sporadičnim ekscesima gubi fokus sa onoga šta je prethodna vlast u nasljeđe ostavila sadašnjoj Crnoj Gori.

“Vaspitno-obrazovane ustanove koje su funkcionisale kao partijske košnice i ustanove u kojima se moglo desiti da u radnom angažmanu budu ljudi poput Rade Višnjić, ili na drugoj strani bivša direktorica podgoričke muzičke škole i bivša direktorica cetinjske gimnazije. Kako je moguće da je jedan Migo Stijepović bio na čelu prosvjete i kako je moguće da i dalje obnaša funkciju generalnog sekretara predsjednika države. Eto to su plodovi vlasti DPS-a i njihove politike u gotovo svim sferama, a ovakvim kadriranjem nove vlasti te stvari gube fokus”, navodi se u saopštenju URA.

Oglasilo se Ministarstvo povodom imenovanja Rade Višnjić

Bar: Suspendovana učiteljica imenovana za v.d. direktoricu škole

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply