MUP Srbije: Nema saznanja o mogućem ugrožavanju bezbijednosti ćerki premijera CG

Objavljeno: 30.06.2021, 18:30h

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je saopštilo da ne postoje konkretna saznanja o mogućem ugrožavanju bezbijednosti ćerki predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića. Kako se navodi u saopštenju MUP-a, riječ je o štićenim ličnostima u Crnoj Gori, i da policija preduzima mjere njihovog obezbjeđenja dok borave u Beogradu, kao i da sa ćerkama Krivokapića imaju redovan telefonski kontakt, prenosi RSE. One se do sada policiji nisu požalile da se osjećaju ugroženo u Srbiji, ističu u MUP-u i dodaju da ni MUP Crne Gore nema saznanja o ugroženoj bezbijednosti ćerki crnogorskog premijera. “Ističemo da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, takođe, od nadležnih bezbijednosnih službi zatražilo mišljenje i da je nakon provjera konstatovano da ne postoje konkretna saznanja koja bi ukazala na mogućnost ugrožavanja njihove bezbijednosti”, stoji u saopštenju MUP-a Srbije. Ćerke crnogorskog premijera, Jelena i Milena Krivokapić, požalile su se medijima da se ne osjećaju sigurno zbog „hajke koja je pokrenuta u beogradskim tabloidima“ usmjerene na njihovog oca Zdravka Krivokapića nakon usvajanja Rezolucije o Srebrenici u crnogorskom parlamentu 17. juna ove godine. Rezolucijom izglasanom u crnogorskom parlamentu osuđuje se izjave, postupci i politike koje negiraju ili dovode u pitanje da se u Srebrenici desio genocid, a 11. jul se proglašava Danom sjećanja na žrtve Srebrenice.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je saopštilo da ne postoje konkretna saznanja o mogućem ugrožavanju bezbijednosti ćerki predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, riječ je o štićenim ličnostima u Crnoj Gori, i da policija preduzima mjere njihovog obezbjeđenja dok borave u Beogradu, kao i da sa ćerkama Krivokapića imaju redovan telefonski kontakt, prenosi RSE.

One se do sada policiji nisu požalile da se osjećaju ugroženo u Srbiji, ističu u MUP-u i dodaju da ni MUP Crne Gore nema saznanja o ugroženoj bezbijednosti ćerki crnogorskog premijera.

“Ističemo da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, takođe, od nadležnih bezbijednosnih službi zatražilo mišljenje i da je nakon provjera konstatovano da ne postoje konkretna saznanja koja bi ukazala na mogućnost ugrožavanja njihove bezbijednosti”, stoji u saopštenju MUP-a Srbije.

Ćerke crnogorskog premijera, Jelena i Milena Krivokapić, požalile su se medijima da se ne osjećaju sigurno zbog „hajke koja je pokrenuta u beogradskim tabloidima“ usmjerene na njihovog oca Zdravka Krivokapića nakon usvajanja Rezolucije o Srebrenici u crnogorskom parlamentu 17. juna ove godine.

Rezolucijom izglasanom u crnogorskom parlamentu osuđuje se izjave, postupci i politike koje negiraju ili dovode u pitanje da se u Srebrenici desio genocid, a 11. jul se proglašava Danom sjećanja na žrtve Srebrenice.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register