Kćerke crnogorskog premijera boje se da ostanu u Beogradu

Objavljeno: 29.06.2021, 17:17h

Kćerke premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića, Jelena i Milena Krivokapić, su rekle za Nova.rs da se nakon hajke koja je pokrenuta u beogradskim tabloidima ne osjećaju bezbjedno, te da je njihova porodica izložena nezapamćenom medijskom linču.

One su istakle da su veoma razočarane zbog toga što ih neko protjeruje iz države i grada koji doživljavaju kao svoj, i da će, u konsultaciji sa porodicom i bezbjedonosnim službama Crne Gore, procijeniti koliko je njihov dalji boravak u Beogradu siguran.

“Iz čiste ljubavi prema Srbiji i Beogradu ostale smo tamo nakon završenih studija, zasnovale porodicu i pokrenule posao. Sa neizmjernim žaljenjem konstatujemo da je hajka koja je pokrenuta na našu porodicu, od danas i na nas dvije lično, učinila da se ne osjećamo sigurno i da je nas dalji boravak u Srbiji neizvjestan. Ovo što rade tabloidi je ono što može da vidi sva javnost i Srbije i regiona, ali mi nismo suočene samo sa medijskim linčom. O svemu smo obavijestile institucije koje se bave bezbjednošću u Crnoj Gori. Trenutno smo u Crnoj Gori, a da li ćemo napustiti Srbiju i Beograd odlučićemo nakon konsultacija sa porodicom i službama koje u Crnoj Gori procjenjuju našu bezbjednost”, prenosi portal Dan.

Nova.rs podsjeća da su, nakon što je u Skupštini Crne Gore usvojena Rezolucija o Srebrenici, piše NOva.rs, mediji pod kontrolom režima u Srbiji svakodnevno pisali o predstavnicima vlasti u Crnoj Gori, u prvom redu o premijeru Zdravku Krivokapiću i predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću, navodeći da je riječ o ljudima koji su srpski narod progasili genocidnim.

Među onima koji su bili najglasniji bio je ministar unutrašnjih poslova Srbije, Aleksandar Vulin. “Predsjednik Vučić nije čovjek koji zabranjuje, ali tražiću od njega da onima, koji su glasali za Rezoluciju, zabrani ulaz u Srbiju. Neka svoje porodice dobro raspoređene po Beogradu viđaju u Crnoj Gori”, rekao je Vulin 18. juna.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register