Krivokapić Đukanoviću: Samo sebi možete skratiti mandat

by | jun 26, 2021 | Novosti, Priča dana | 0 comments

Premijer Zdravko Krivokapić reagovao je na izjavu predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, koji je kazao da će DPS značajno skratiti trajanje aktuelne vlasti, ocijenivši da je svakim danom njenog trajanja Crna Gora na gubitku.

“Najava lidera opozicije Mila Đukanovića da planira skraćenje mandata Vladi Crne Gore su neozbiljne i opasne. Uz sve poteškoće, koje prolazi prva demokratska Vlada od uvođenja višepartizma, ona je nepokolebljivo posvećena da pruži puni doprinos u izgradnji demokratskih institucija, međunacionalnog i međunarodnog povjerenja, te poboljšanju standarda građana Crne Gore. To su civilizacijske tekovine koje je Đukanović decenijama urušavao, dok je paralelno izgrađivao autokratski metod vladanja, čime je uzrokovao ekonomsko posrtanje, urušavanje društvenog razvoja, duboko podijeljeno društvo, široko zastupljenu diskriminaciju, nepravdu, korupciju, što nije ostalo nezapaženo u izvještajima međunarodnih organizacija”, naveo je Krivokapić u reagovanju.

Dodaje da je narod Crne Gore u političkom kontekstu 30. avgusta “jasno kazao šta misli o vladavini koju je Đukanović personifikovao”.

“A o “tekovinama” koje ste vi zastupali, trebalo bi ubrzo da se pozabave nezavisni i oslobođeni pravosudni organi. Nakon što ste ostavili praznu kasu i zaduženu zemlju, Vi jedino branite ličnu imperiju оčekujući da će tuđa djeca ginuti da bi se sačuvale tekovine DPS-a, što je drugo ime za Vaše imovinske kartone. Ono što je opasno jeste vaša najava da ćete skratiti mandat Vladi, iako nemate za to formalnu većinu. Dužni ste javnosti da objasnite, na koji način ste mislili, uz tako militantan govor, da sprovedete državni udar u najavi? Ili, pak planirate da sa dijelom parlamentarne većine, idete u otvoreno rušenje Vlade i skraćenje mandata? Ono što je indikativno jeste koordinacija udara na aktuelnu izvršnu vlast, koja je u ovom momentu maksimalno posvećena uspješnosti turističke sezone, nakon konsolidacije epidemioloških prilika”.

Krivokapić je naveo i da “kao odgovoran čovjek i premijer ove Vlade imam ličnu, kao i profesionalnu obavezu da časnim i poštenim pristupom dam puni doprinos u očuvanju mira i stabilnosti”.

“Vlada Crne Gore beskompromisna je u nastojanju da Crna Gora postane sljedeća članica EU i da bude država u kojoj ne vladaju ekstremi, već pravda. Ova Vlada je mandat dobila od naroda na izborima, na kojima je Đukanović nakon 30 godina poražen prvi put. Potpuni poraz i pravično suđenje ga tek čeka”, navodi se u reagovanju Krivokapića.

0 Comments

Submit a Comment