CG: Partije koje čine većinu će pozvati premijera na razgovor

Objavljeno: 28.05.2021, 16:18h

Partije koje čine većinu u Skupštini Crne Gore pozvaće crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića na razgovor na temu odnosa prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi, potvrđeno je portalu Dan.

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore, koja je dio vladajuće koalicije, Goran Danilović je rekao za portal da će, u duhu dobre prakse, pokrenuti takvu inicijativu.

Danilović je rekao da će za to iskoristiti ranije uspostavljeno pravilo pokretanja inicijativa u okviru parlamentarne većine.

Očekuje se da će se pozivu odazvati “partije bliske Srpskoj pravoslavnoj crkvi”, koje smatraju da je Krivokapićeva posjeta beogradskoj Patrijaršiji predstavljala “uvlačenje crkve u politiku i da je nanijela štetu Crnoj Gori, a posebno Mitropoliji crnogorsko – primorskoj i episkopu Joanikiju”.

Šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta Slaven Radunović, u izjavi za Dan je pozdravio inicijativu Danilovića.

“Naravno, odmah prihvatamo predlog kolege Gorana Danilovića. Nismo, međutim, sigurni da će se premijer odazvati našem pozivu. Prije nekoliko dana smo ga pozvali da razgovaramo o prijedlogu budžeta i on nije došao….”, rekao je Radunović.

Tvrdi da Krivokapić nije zainteresovan za normalnu saradnju sa parlamentarnom većinu, zahvaljujući čijoj podršci je na mjestu premijera.

“Do sada smo mogli i tolerisati njegovo ponašanje, ali je sada krajnje vrijeme da razmotrimo zašto je njegov odnos prema SPC ovako nepristojan”, rekao je Radunović, prenosi Srna.

Krivokapić je sinoć u Beogradskoj patrijaršiji pokušao da uslovi potpisivanje Temeljnog ugovora izborom vladike Joanikija za nasljednika mitropolita Amfilohija.

Joanikije je ranije danas izjavio da je Krivokapića molio da potpiše Temeljni ugovor, a ne da se miješa u izbor mitropolita crnogorsko-primorskog.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register