Vladika Joanikije: Tražio sam da potpiše Temeljni ugovor sa SPC, a ne da se miješa u izbor mitropolita

Objavljeno: 28.05.2021, 12:24h

Кrivokapić se pravdao da potpisivanje „koče“ Dritan Abazović i Aleksa Bečić te da će, ukoliko potpiše ugovor, ugroziti stabilnost vlade.

“Ja sam od premijera Crne Gore, zahtijevao da realizuje svoje obećanje i potpiše Temeljni ugovor sa SPC, a ne da se miješa u izbor mitropolita Crnogorsko-primorskog, što je u isključivoj nadležnosti Svetog Arhijerejskog Sabora SPC. Takođe je apsurdan predlog gospodina Кrivokapića da se Temeljni ugovor potpiše 30. oktobra, što ja svojevrstan politički manevar i ne može se podvesti pod dobronamjeran gest koji bi vodio smirivanju dugotrajnih tenzija, čije je rješavanje bilo ključni prioritet Кrivokapićeve vlade“, rekao je za portal IN4S vladika Joanikije.

Crnogorski premijer Zdravko Кrivokapić je sinoć u Beograd, doputovao na potpisivanje već usaglašenog Temeljnog ugovora, a prenio je i “pozdrave vjernog naroda i njegovu volju da na tronu Svetog Petra Cetinjskog vide Vladiku Joanikija”.

Кako nezvanično saznaje portal,  Кrivokapić se pravdao da potpisivanje „koče“ Dritan Abazović i Aleksa Bečić te da će, ukoliko potpiše ugovor, ugroziti stabilnost vlade.

„Ovakvo ponašanje, premijera Кrivokapića, samo je medveđa usluga vladiki Joanikiju i to u trenutku kada je bilo sve usaglašeno i sada je već izvesno da će se izbor episkopa na upražnjenim eparhijama prolongirati za jesenje zasedanje“, tvrdi izvor iz Srpske patrijaršije.

 

Patrijarh Porfirije iznenađen zahtjevima premijera Krivokapića

Premijer Krivokapić u Beogradu ‘lobira’ za Joanikija

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register