Abazović: Nema potrebe da se žuri sa potpisivanjem Temeljnog ugovora

Objavljeno: 28.05.2021, 15:54h

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović je kazao da je znao za sinoćnji odlazak premijera Zdravka Krivokapića u Beograd, ali i da mu je sugerisao da nema potrebe da se žuri sa potpisivanjem ugovora sa Srpskom pravoslanvom crkvom (SPC)

Iako nema problem s tim da ugovor sa SPC bude potpisan, Abazović ističe da ga prije toga treba analizirati i u njemu jasno zaštititi interese Crne Gore.

“Mi nemamo nikakav problem da se on potpiše, ali prije toga moramo da vidimo dokument, da ga izanaliziramo i da on bude u skladu sa svim standardima. To ne možemo da uradimo na neki brzinski način, da bi imali kvalitet. Ja ne mislim da treba na prepad potpisivati temeljne ugovore, drugo, da budem vrlo jasan interesi Crne Gore moraju biti u potpunosti zaštićeni, Crnu Goru niko neće ponižavati”, rekao je Abazović za TV Vijesti.

Istakao je da nije bilo nikakvih drugih uslovljavanja.

“Država je odvojena od crkve, oni imaju svoj proces, autonoman i mi se radujemo što će Crna Gora dobiti novog mitropolita. Drugi proces je proces države i crkve koji treba da se zaokruži nakon Zakona o slobodi vjeroispovijesti potpisivanjem temeljnog ugovora”, kaao je Abazović.

Zaključio je da povezivanje ta dva procesu nije u skladu sa dobrom demokratskom praksom i dobrim državničkim porukama.

Portal in4s je ranije danas javio da, prema njihovim saznanjima, Dritan Abazović i Aleksa Bečić ‘koče’ da potpisivanje Ugovora jer bi time bila ugrožena stabilnost vlade.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register