Protest ispred zgrade Vlade u Podgorici

Objavljeno: 08.04.2021, 12:23h

Ispred zgrade Vlade Crne Gore u Podgorici u toku je protest pristalica prethodne vlasti koji traže da Vlada odustane od promjena zakona o državljanstvu, boravištu i registru, jer bi time, kako navode, Crnogorci mogli postati manjina u vlastitoj državi.

Policija je zadržala kolonu vozila koja je iz Nikšića bila krenula prema Podgorici radi učešća na protestnom skupu.

Tom prilikom se desio incident, kada se grupa građana popela službeno vozilo Vlade Crne Gore i popadala nakon što je vozač ubrzao.

Policija onemogućava dolazak organizovanih kolona i iz drugih gradova u Podgoricu.

Iz Uprave policije je saopšteno da policija isključivo sprovodi Naredbu Ministarstva zdravlja u cilju sprečavanja širenja Covid 19 i mjeru zabrane kretanja u međugradskom saobraćaju, koja je na snazi.

Predsjedništvo sada opozicione Demokratske partije socijalista je nakon sinoćnjeg sastanka izdalo saopštenje u kome su osuđene namjere Vlade i poručeno da će država biti branjena od posrbljavanj svim sredsvima.

Odluka o izmjeni odluke o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom povučena je privremeno sa Vlade, kako bi se prije toga izjasnio skupštinski Odbor za izborno zakonodavstvo, objavio je portal Vijesti.

Plan MUP-a je bio, kako je ranije objavljeno, da svi građani koji su i u prekidima boravili 10 godina u Crnoj Gori steknu pravo za sticanje državljanstva.

Važećim Zakonom i Odlukom propisano je da su to mogućnost do sada imali samo oni koji neprekidno žive 10 godina u državi.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply