DPS – ljevica koje nema

by | jan 25, 2021 | Analize&Mišljenja, Priča dana | 0 comments

Novi-stari lider Demokratske partije socijalista održao je dugačak govor na jučerašnjem vanrednom partijskom kongresu.

Lider partije koja se predstavlja kao partija lijevog centra nijednom u govoru nije iskoristio riječ koja u imenu partije najavljuje to ‘lijevo’, osim kada je izgovarao ime partije.

Lider partija koja se izdaje za partiju lijevog centra nije nijednom u govoru iskoristio riječ siromaštvo, iako u Crnoj Gori skoro polovina stanovništva je u zoni siromaštva ili vrlo blizu linije apsolutnog siromaštva, zbog čega bi partija ljevice morala, makar, da bude tužna.

Lider partije koja se izdaje za partiju lijevog centra nije u svome govoru nijednom upotrijebio riječ radnik, iako bi oni koji žive od svoga rada trebali biti u centru ideološke matrice svake ljevce.

Lider partije je u govoru više puta izgovorio riječ budućnost, ali nijednom riječi mladi i mladost. Kako mladi zamišljaju budućnost Crne Gore pokazuju time što njih 70 posto (prema ne tako davnim anketama) žele da odu iz države.

Predsjednik države koje je u Ustavu opisana kao ekološka, u govoru na kongresu svoje partije koja se hvali da je državotvorna, nijednom nije u usta uzeo ekologiju, iako se nijedna moderna ljevica ne može zamisliti bez jasnog odnosa prema pitanjima životne sredine.

DPS – kako to zvuči lažno ljevičarski.

Duško Vuković

0 Comments

Submit a Comment