Brnabić: Povlačimo odluku o protjerivanju ambasadora CG

Objavljeno: 29.11.2020, 19:04h

Premijerka Srbije Ana Brnabić je izjavila, nakon hitnog sastanka državnog vrha, da će Srbija povući odluku o protjerivanju ambasadora Crne Gore Tarzana Miloševića iz Srbije.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras sa Anom Brnabić i ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem u zgradi Predsjedništva na Andrićevom vencu, a sastanak je zakazan zbog tenzije između Podgorice i Beograda nastale protjerivanjem ambasadora Srbije Vladimira Božovića iz Crne Gore i merom reciprociteta Beograda.

„Dobri odnosi sa Crnom Gorom su nam iznad svega važni“, izjavila je Brnabić.

„Pružamo još jednom ruku saradnje i prijateljstva“, rekla je Brnabić i dodala da je „došlo vreme prijateljstva“ sa Crnom Gorom.

Brnabić je rekla da je odluka donijeta nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić “zamolio da se odluka razmotri” i nakon konsultacija sa političkim predstavnicima Srba u Crnoj Gori.

Sastanak državnog vrha Srbije je uslijedio dan nakon što je Crna Gora ambsadora Božovića proglasila personom non grata i od njega zatražila da napusti zemlju, zbog, kako je obrazloženo, kontinuiranog miješanja u unutrašnja pitanja Crne Gore.

Potom je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije postupilo na recipročan način, pa je ambasador Crne Gore u Beogradu Tarzan Milošević takođe proglašen personom non grata.

Mandatar za sastav nove crnogorske vlade Zdravko Krivokapić je izjavio da žali zbog protjerivanja dvojice ambasadora i dodao da će nova vlada raditi na “ozdravljenju odnosa” sa Srbijom i promociji dobrosusjedske politike s Beogradom.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register