Peskov: Tvrdnje Navaljnog uvredljive i neprihvatljive

Objavljeno: 01.10.2020, 18:07h

Tvrdnje ruskog blogera Alekseja Navaljnog o ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu su uvredljive i neutemeljene, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitri Peskov.

TASS navodi da je Peskov tako odgovorio novinarima, komentarišući tvrdnje Navaljnog da je ruski lider navodno povezan sa “incidentom trovanja”.

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni optužio je ruskog predsjednika Vladimira Putina da stoji iza njegovog trovanja, u intervjuu njemačkom listu Špigl.

“Neću pružiti Putinu to zadovoljstvo da se ne vratim u Rusiju”, rekao je on i dodao da stoji “Putin iza ovog napada, ne vidim nikakvo drugo objašnjenje”.

Komentarišući intervju Navaljnog za Špigel, u kojem je bloger govorio o Putinu, portparol Kremlja je primetio da je “ova retorika koja se graniči sa uvredama dobro poznato sredstvo onih koji teže da se stave u isti rang sa šefom države i tvrde da učestvuju u nekoj političkoj borbi”.

Pravi rivali predjsednika u političkoj borbi su drugi ljudi i snage, oni nisu kvazi i marginalni, već prava opozicija, naglasio je Peskov, prenose online mediji.

“Zbog toga ne smatramo da je moguće da učestvujemo u bilo kojoj diskusiji u budućnosti i nećemo davati komentare ili davati bilo kakve izjave po ovom pitanju,” rekao je Peskov.

Govoreći o planovima Navljnog za povratak u Rusiju, portparol Kremlja je naglasio da “svaki ruski državljanin može se vratiti kući u bilo kom trenutku i tu nema herojstva”.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register