Nema ničega što je vrijedno dostojanstva Grada Kotora

by | okt 15, 2019 | Analize&Mišljenja, Priča dana | 0 comments

Gospodine Markoviću,

Tokom jučerašnje posjete Kotoru, izrekli ste neistinu o tome kako, uprkos insistiranju, niste imali priliku da sa prethodnom vlašću razgovarate o važnim pitanjima razvoja, što je navodno koštalo i Kotor i Crnu Goru. Tokom dvije i po godine, koliko sam bio na čelu opštine Kotor, dobili ste nebrojeno dopisa iz opštine, po različitim pitanjima. Ni na jedan od tih dopisa nikada niste odgovorili. Kada ste dva puta u tom periodu bili u Kotoru, niste se najavili niti posjetili bilo koga iz lokalne samouprave. Jedini put kada ste predložili sastanak je bilo povodom dana opštine Kotor, kada ste me pozvali da dođem u Podgoricu, da mi u kabinetu premijera, u Podgorici, čestitate dan opštine. Već sam Vam jednom javnom poručio, a ovu priliku ću iskoristiti da ponovim, da imajući u vidu milenijumsku istoriju Kotora, ići na noge u Podgoricu da se prime čestitke za dan Kotora bi bilo degradiranje istorije Grada na račun Vlade, a to sebi nikada ne bih dozvolio. Nema ničega što je vrijedno dostojanstva Grada Kotora. Na kraju, pitanje je manira i lijepog vaspitanja da slavljeniku čestitate u njegovoj kući.

Gospodine Markoviću,

Ono što košta Crnu Goru i Kotor to je politika DPS-a i Vaše Vlade. Zapitajte se zašto ste juče jedino imali priliku da obiđete gradilište hotela „Vrmac“, u čijoj rekonstrukciji niti opština niti Vlada ni na koji način ne učestvuju. Zato gospodine Markoviću što sve ostalo u čemu Vlada Crne Gore učestvuje u Kotoru izgleda kao ruina, a gradi se poput Skadra na Bojani. Umjesto što obećavate desetine miliona eura investicija u Kotoru, za sve bi bilo korisnije da odgovorite na nekoliko pitanja koje imam za Vas, predsjedniče Vlade:

–        Zašto se niste fotografisali pored Sportske hale koja je trebala da bude završena 17.05.2011. godine, prije više od osam godina? Zašto tu niste objasnili građanima Kotora kako radovi kasne osam godina i kako su preostale obaveze Vlade Crne Gore u ovoj investiciji dva i po miliona eura, a opštine stotinu hiljada eura?

–        Zašto se niste fotografisali pored zatvorenog bazena „Nikša Bućin“, čiju rekonstrukciju izvodi Vladina Direkcija za javne radove? Zašto niste tu objasnili građanima Kotora kako to da zatvoreni bazen koji je trebao biti rekonstruisan još 2017. godine i danas nije u upotrebi?

–        Zašto se niste fotografisali ispred naselja u Kostanjici, kada se već niste ni jednom udostojili da pomognete u odbrani UNESO statusa?

–        Ko je i kada govorio neistinu o tome da počinje gradnja žičare Kotor-Njeguši, Vlade DPS-a 2008, 2009, 2012, 2016, 2017-te ili Vi juče?

–        Zašto ste u junu mjesecu prekršili Ustav i zakone države Crne Gore, srušili njen ustavno-pravni poredak i cjelokupnu Vladu stavili u službu opštinskog odbora DPS-a Kotor?

–        Zašto ste cenzurisali građane Kotora i niste ispunili zakonsku obavezu da raspustite Skupštinu opštine i raspišete vanredne lokalne izbore? Čega Vas je strah?

Gospodine Markoviću,

Kada ste već sletjeli helikopterom u Kotor da podržite Vaše prvake u kršenju zakona, mogli ste se i prizemljiti i govoriti sa običnim narodom o intenzivnom ekonomskom razvoju Crne Gore. Nakon tih razgovora, gospodine Markoviću, sigurno ne biste opet tako lako poletjeli. Jasna je namjera da se Vašim pojavljivanjem pošalje poruka da je nezakonito preuzimanje vlasti u Kotoru pod Vašim pokroviteljstvom. Siguran sam u ono što i Vi znate, da na taj način ne možete podići popularnost svojim pulenima u Kotoru, mada nećete ni Vi ni oni još dugo moći bježati od izbora i volje građana Kotora. Vjerujem da te scene, iz trećerezrednih holivudskih akcionih filmova, neće uticati ni na sudije Upravnog suda i da će što prije uzeti u razmatranje tužbe predate od strane zakonitih funkcionera opštine Kotor. Nakon tih presuda, gospodine Markoviću, dočekaću Vas u Kotoru kao predsjednik opštine, ukoliko donesete sa sobom odgovore na ova pitanja. Nadam se da će vas tada proći žal i jed što me niste upoznali. Na sreću, u ovom slučaju, kod mene takvih osjećanja nema.

0 Comments

Submit a Comment