Crna Gora uputila protest Albaniji zbog ekološkog incidenta

Objavljeno: 10.10.2019, 16:14h

CG je u obavezi da o svemu obavijesti međunarodne partnere, što će biti urađeno u hitnom službenom postupku

Vlada Crne Gore je uputila protest Albaniji povodom posljednjih ekoloških akcidenta u pograničnom vodotoku rijeke Bojane koji, saopšteno je iz Vlade.

Protest Vlade Crne Gore je uslijedio nakon što su nadležni, po pozivu zabrinutih mještana Ulcinja, obišli teren i utvrdili da leševi uginulih kokošaka, krava i svinja plutaju rijekom Bojanom.

„Vlada Crne Gore u skladu sa dobrosusjedskom politikom, pozivajući na zajedničku brigu o resursima, u konstantnoj komunikaciji sa albanskom stranom, dosljedno insistira na primjeni svih međunarodnih konvencija”, piše u protestu.

Protest albanskoj strani je upućen na inicijativu potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem, Milutina Simovića i ministra održivog razvoja i turizma Pavla Radulovića, prenosi RSE.

„Crnogorska strana je u obavezi da o svemu obavijesti svoje međunarodne partnere, što će biti urađeno u hitnom službenom postupku“, navodi se u saopštenju Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Zvanično je saopšteno da je do prvog incidenta ove vrste došlo 30. septembra 2019. godine. Tom prilikom inspektor je uzeo uzorke sa terena i poslao na analizu kojom je utvrđeno da je pronađena količina neškodljivo uklonjena.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply