Stanković odbacio optužbe, držeći ruke skrivene ispod stola

Objavljeno: 03.10.2019, 21:22h

Stanković je večeras ponovo pozvao svakoga ko zna da je on nešto problematično uradio to slobodno iznese u javnost.

Vrhovni državni tužilac Crne Gore Ivica Stanković, kome mandat ističe 7. oktobra, je gostovao večeras na TVCG i ponovo odbacio optužbe koje na njegov račun u posljednje vrijeme iznosti predsjednik Atlas Grupe Duško Knežević, koji je u Crnoj Gori optužen ili osumnjičen za više krivičnih djela.

“Očekujem da ni Državno tužilaštvo kao ni Tužilački savjet neće podleći ovim podvalama, manipulacijama, konstrukcijama, namještanjima, jeftinim trikovima odbjeglog bjegunca, bjegunca od pravde, već da će svi  redovno izvršavati svoje obaveze zakonske, blagovremeno i uredno“, kazao je na kraju intervjua Stanković.

Knežević tvrdi da je Stankoviću slao veće količine novca preko njegovog sekretara Nenada Vujošević, koji to potvrđuje u telefonskim razgovorima sa Kneževićem, koje je ovaj snimao i sada ih objavljuje, što je dovelo do hapšenja Vujoševića.

Stanković je večeras ponovo pozvao svakoga ko zna da je on nešto problematično uradio to slobodno iznese u javnost.

On je tokom intervjua pokušavao da djeluje mirno i držao je ruke ispod stola.

Stanković je potvrdio da je nedavnu konferenciju za novinare napustio zbog ranije preuzetih obaveza, ali je dodao da na pitanja novinara ne bi mogao odgovarati i da je mogao ostati, „zbog okolnosti samog slučaja“. Što to nije tada rečeno, odgovornost je prebacio na svoju savjetnicu za odnose s javnošću.

Tužilački savjet na nedavnoj sjednici nije glasao o izboru Stankovića za v.d. vrhovnog državng tužioca, pod izgovorom da mu još nije istekao mandat.

Od devet tužilaca u VDT jedino je Stanković prihvatio da bude v.d. vrhovni tužilac, pošto se na konkurs za njegovog nasljednika niko nije prijavio.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply