Stanković: Funkciju sam obavljao časno i pošteno

Objavljeno: 16.09.2019, 14:40h

Stanković je napustio konferenciju, a novinarima na pitanja odgovara Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić

Vrhovni državni tužilac (VDT) Ivica Stanković pozvao je građane, svakog pojedinca koji ima i najmanji dokaz da ga je potkupio, da objavi sve što ima, i poručio da je funkciju obavljao časno i pošteno.

Stanković je na konferenciji za novinare kazao da je tokom višedecenijske karijere bilo više pokušaja njegov lične i profesionalne diskreditacije.

“Nijesu uspjeli jer sam funkcije ovavljao časno i pošteno. Neće uspjeti ni sada iako se radi o režiji na kojoj bi pozavidjeli Hičkok i Kopola. Pozivam građane, svakog pojedinca koji ima i najmanji dokaz da je Ivicu Stankovića potkupio da odmah izađe i objavi sve što ima”, kazao je Stanković, prenosi Mina.

On je poručio da je miran jer takvih dokaza nema niti će ih biti.

“Ako je neko zloupotrijebio moje ime neka snosi odgovornost, o kome god da se radi. Nije ni malo prijatno ovo što se događa ali borba protiv organizovanog kriminala nosi i ovo sa sobom”, naveo je Stanković.

On je istakao da ekonomski moćni ljudi žele na svaki način da izbjegnu odgovornost.

“Tajming nije slučajan. Na pragu je vd stanje u tužilastvu pa možda treba eliminisati nekoga ko ne odgovara. Tužilaštvo je bilo spremno i biće da se obračuna sa kriminalom, kako vani tako i u spostvenim redovima”, poručio je Stanković nakon čega je napustio konferenciju, a novinarima na pitanja odgovara Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić.

Konferenciju je sazvao Stanković zbog optužbi Duška Kneževića.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte




Forgot?
Register