Marković: Han neka brine o standardima u svojoj zemlji

Objavljeno: 16.09.2019, 16:52h

Komesar Han neka brine o standardima rješavanja socijalnih stambenih potreba u njegovoj zemlji i u nekoj od EU

Mi u dijelu socijalne i stambene politike ne primjenjujemo prakse Evropske unije, već ono što je interes države, da rješavamo stambena pitanja svih onih kojima su ona neophodna, kazao je premijer Duško Marković, odgovarajući na pitanje Vijesti u vezi izjave odlazećeg komesara za proširenje i susjedsku politiku, Johanesa Hana, koji je prošle sedmice kazao da će Evropska komisija pokrenuti pitanje dodjele stanova javnim funkcionerima u Crnoj Gori i da takva praksa ne postoji ni u jednoj članici Evropske unije.

On je poručio Hanu da “brine o standardima rješavanja socijalnih stambenih potreba u njegovoj zemlji i u nekoj od EU”.

“Nijesam siguran u kom kontekstu je ta izjava. Mi u dijelu socijalne i stambene politike ne primjenjujemo prakse EU nego ono što je interes države, da rješavamo stambena pitanja svih onih kojima su ona neophodna”, rekao je Marković. danas u Nikšiću, gdje je ozvaničen početak radova na izgradnji Doma za stare.

“Komesar Han neka brine o standardima rješavanja socijalnih stambenih potreba u njegovoj zemlji i u nekoj od EU. Mi smo dužni da to radimo u interesu naših građana. Ovo nije politika koja zahtijeva standard. Ovo je naša nacionalna politika i naše pravo. Ja mislim da je dobra”, rekao je on.

” Vidim da nas danas mnogi kritikuju zbog dodjele stanova devedesetak državnih funkcionera koje sam objavio. Prave od toga famu kao da ti ljudi već nijesu bili prijavili svoju imovinu i bili su u obavezi da je prijave. Na hiljade službenika je u različitim sektorskim politikama riješilo stambeno pitanje, ljekari, profesori, učitelji, sportisti. O tome ne govore. Vjerujem da je svako od njih u nekom stanu koji je dobio po povoljnim uslovima pretvarajući drustvenu svojinu u privatnu svojinu devedesetih godina. Razumijem da je ovo politički interes, politička kampanja, tako da nemam tu veliku nervozu”, rekao je Marković.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register