U Kotoru gradu, skandali ne prestaju

Objavljeno: 02.07.2019, 14:58h

Saopštenje predsjednice SO Kotor

Zarad cjelokupne javnosti, u periodu pripreme sjednice Vlade, imam potrebu da obavijestim, da, u Kotoru gradu, skandali ne prestaju, ređaju se kao na traci. Matematička skupštinska većina, mimo svih pravila i običaja, igra se skupštine, zasijeda po kotorskim kafićima i hotelima, donosi odluke po kratkom postupku, u krnjem sastavu, ne obavještavajući skupštinsku manjinu o terminu i mjestu održavanja. Epilog, jasan i transparentan, desila se Vardarska skupština, nakon koje sam kao kopredsjednika dobila tzv. VD Predsjednika.

Kotorski skupštinski egzibicionizam, očigledno uz neskrivenu prećutnu saglasnost Vlade i resornog ministrastva, nije slučajno za mjesto održavanja skupštinskih zasijedanja odabrao hotel Vardar i kafiće jer, od kada sam izabrana na časnu i odgovornu funkciju Predsjednice Skupštine Opštine Kotor, u skupštini vlada plišana prohibicija. Zabrana alkoholnih pića prvi moj grijeh je bio vjerovatno impuls i inspiracija da se održi Vardarska skupština i da se prijekim odlukama pokušaju, mimo odredbi Zakona o lokalnoj samoupravi, Statuta Opštine  i Poslovnika SO Kotor, ustoliče „mlađi“ i perspektivni kadrovi, prepoznati  kao dva Željka. Jedan Aprcović, na mjestu Predsjednika Opštine i drugi Avramović, na mjestu Predsjednika SO Kotor?!

Na Vardarskoj skupštini, koja je repriza aprilske XIX SO, na kojoj je izvršeno neuspješno i protivzakonito razrješenje Predsjednika Vladimira Jokića, je u stvari prošireni  sastanak OO DPS Kotora i njihovih gostiju, kojem je predsjedavao Sekretar OO DPS. Ovaj sastanak, umjesto da rezultira izborom partijskog rukovodstva,samim tim i konsolidacijom sopstvenih redova, nakon krađe glasova na izbornoj konvenciji, rezultirao je odlukom  da dva svoja prepoznatljiva kadra izmjeste na Predsjednička mjesta izvršne i zakonodavne vlasti, naravno ukoliko 17-i gostujući glas ne bude protiv.

Partijska kombinatorika je u redu, ali, nije u redu da se uz flagrantno kršenje odredbi Zakona o lokalnoj samoupravi, Statuta i Poslovnika gazi izborna volja kotorskih birača. Nije u redu da se svjesno čine krivična djela samovlašća i lažnog predstavljanja, u produženom trajanju, uz prećutni amin Vlade i resornog ministarstva, koji, skupa i zajedno, pored nepoštovanja svih propisa, ne poštuju ni sopstvenu Odluku o upozorenju Skupštini Opštine Kotor. Za nezakonitost ne može i ne smije biti alibi MI SMO VEĆINA, jer ako to pravilo zaživi možemo doživjeti da nam većina iz skupštinskih stolica počne upadati i po kućama radi preuzimanja naših domaćinstava.

Zbog ovakvih i sličnih situacija i osvajačkih ambicija pojedinaca i grupa, svaka pravna država ima uređenu i funkcionalnu podjelu vlasti, koja, svaka za sebe i iz svoje nadležnosti zavodi red, pa je stoga i za očekivati da Vlada CG konačno zavede red u Opštini Kotor, raspusti skupštinu i raspiše izbore! To, sasvim sam sigurna, od Vlade očekuju građani Kotora, kako korov političke korupcije, kao pelcer, ne bi zaživio u Crnoj Gori  kao manir rada i formiranja bilo kakve vlaste i na bilo kom nivou, čak ni na nivou mjesnih zajednica i kućnih savjeta!

Na kraju, ono što sigurno znam za sebe da, kao Predsjednica SO Kotor u punom kapacitetu, neću ni milimitar odstupiti da ubuduće, kao i do sada, sazivam i držim skupštinske sjednice u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi, Statutom i Poslovnikom Opštine Kotor, svidjelo se to matematičkoj odborničkoj većini, ili ne!

Predsjednica SO Kotor                                                               Dragica Perović

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register