Pala austrijska vlada, izbori uskoro

Objavljeno: 19.05.2019, 10:14h

Austrijski kancelar Sebastian Kurc je zbog skandala u koji je upleten koalicioni partner Slobodarska stranka Austrije raspustio koalicijsku vladu i najavio da će novi izbori biti održati u “najkraćem mogućem roku“. Kancelar je iz Austrijske narodne stranke. Austrijski vicekancelar i čelnik Slobodarske stranke Hajnc – Kristijan Štrahe je ostavku podnio ranije juče nakon objave tajno snimljenog videa koji pokazuje da je navodnoj ruskoj biznismenki nudio pomoć u dobivanju unosnih ugovora u zamjenu za finnsijsku podršku svojoj stranci.

Austrijski kancelar Sebastian Kurc je zbog skandala u koji je upleten koalicioni partner Slobodarska stranka Austrije raspustio koalicijsku vladu i najavio da će novi izbori biti održati u “najkraćem mogućem roku“.

Kancelar je iz Austrijske narodne stranke.

Austrijski vicekancelar i čelnik Slobodarske stranke Hajnc – Kristijan Štrahe je ostavku podnio ranije juče nakon objave tajno snimljenog videa koji pokazuje da je navodnoj ruskoj biznismenki nudio pomoć u dobivanju unosnih ugovora u zamjenu za finnsijsku podršku svojoj stranci.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register