Austrijski vicekancelar uhvaćen u problematičnom poslu

Objavljeno: 18.05.2019, 07:20

Austrijsku javnost sinoć je uzburkao video snimak na kojem austrijski vicekancelar i lider Slobodarske partije Hajnc Kristijan Štrahe nudi poslovne povlastice u Austriji navodnoj nećaki ruskog oligarha, prenose inostrani mediji. Radi se o snimku napravljenom 24. jula 2017. godine na Ibici, na kojem se vide Štrahe i njegov potpredsjednik stranke Johan Gudenus kako sjede i razgovaraju sa navodnom nećakom ruskog miliajrdera koja tvrdi da želi da kupi udio visokotiražnog bečkog dnevnika Kronen cajtung. Navodna Ruskinja je obećala da će podržati finansijski FPO, a sastanak je održan za vrijeme predizborne kampanje za parlamentarne izbore u Austriji. Štrahe i Gudenus su obećali da će joj, ako Ruskinja pomogne stranci finansijski da pobijedi na izborima, omogućili brojne državne poslove koje aktuelno dobija koncern Štrabag. Iako je žena u više navrata navela da se radi o “ilegalnom novcu”, Štrahe i Gudenus nijesu prekinuli razgovor, što je bila klopka u koju su upali. Štrahe je čak objasnio da finansijske donacije Ruskinja ne treba da da direktno partiji, već preko jednog udruženja, što su navodno isto činili i drugi podržavaoci sa puno novca.

Austrijsku javnost sinoć je uzburkao video snimak na kojem austrijski vicekancelar i lider Slobodarske partije Hajnc Kristijan Štrahe nudi poslovne povlastice u Austriji navodnoj nećaki ruskog oligarha, prenose inostrani mediji.

Radi se o snimku napravljenom 24. jula 2017. godine na Ibici, na kojem se vide Štrahe i njegov potpredsjednik stranke Johan Gudenus kako sjede i razgovaraju sa navodnom nećakom ruskog miliajrdera koja tvrdi da želi da kupi udio visokotiražnog bečkog dnevnika Kronen cajtung.

Navodna Ruskinja je obećala da će podržati finansijski FPO, a sastanak je održan za vrijeme predizborne kampanje za parlamentarne izbore u Austriji.

Štrahe i Gudenus su obećali da će joj, ako Ruskinja pomogne stranci finansijski da pobijedi na izborima, omogućili brojne državne poslove koje aktuelno dobija koncern Štrabag.

Iako je žena u više navrata navela da se radi o “ilegalnom novcu”, Štrahe i Gudenus nijesu prekinuli razgovor, što je bila klopka u koju su upali.

Štrahe je čak objasnio da finansijske donacije Ruskinja ne treba da da direktno partiji, već preko jednog udruženja, što su navodno isto činili i drugi podržavaoci sa puno novca.

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register