Srbija primila zahtjev za izručenje Svetozara Marovića

Objavljeno: 30.04.2019, 13:13h

Ministarstvo pravde Srbije primilo je zahtjev Crne Gore za izručenje nekadašnjeg predsjednika državne zajednice Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića, kao i zahtjev da njegov sin Miloš Marović kaznu na koju je osuđen u Kotoru izdržava u Srbiji, rečeno je Radiju Slobodna Evropa u tom Ministarstvu. “Ministarstvo pravde Republike Srbije će dobijene zahtjeve, zajedno sa propratnom dokumentacijom, proslijediti nadležnom sudu na dalje postupanje”, navodi se u odgovoru. Crna Gora je 2017. godine raspisala potjernicu za nekadašnjim visokim funkcionerom crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista Svetozarom Marovićem i njegovim sinom Milošem, zbog izdržavanja zatvorske kazne na koju su osuđeni nakon malverzacija u Budvi kojim je nanijeta višemilionska šteta lokalnom budžetu. Svetozar Marović je s tužilaštvom potpisao dva sporazuma o priznanju krivice koji ga obavezuju na ukupnu kaznu zatvora od 50 mjeseci, da državi plati odštetu od 1,1 milion eura, uz dodatnu obavezu od 100.000 eura u humanitarne svrhe. On se nalazi u Srbiji, gdje se, kako su saopštili njegovi branioci, liječi od depresije.

Ministarstvo pravde Srbije primilo je zahtjev Crne Gore za izručenje nekadašnjeg predsjednika državne zajednice Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića, kao i zahtjev da njegov sin Miloš Marović kaznu na koju je osuđen u Kotoru izdržava u Srbiji, rečeno je Radiju Slobodna Evropa u tom Ministarstvu.

“Ministarstvo pravde Republike Srbije će dobijene zahtjeve, zajedno sa propratnom dokumentacijom, proslijediti nadležnom sudu na dalje postupanje”, navodi se u odgovoru.

Crna Gora je 2017. godine raspisala potjernicu za nekadašnjim visokim funkcionerom crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista Svetozarom Marovićem i njegovim sinom Milošem, zbog izdržavanja zatvorske kazne na koju su osuđeni nakon malverzacija u Budvi kojim je nanijeta višemilionska šteta lokalnom budžetu.

Svetozar Marović je s tužilaštvom potpisao dva sporazuma o priznanju krivice koji ga obavezuju na ukupnu kaznu zatvora od 50 mjeseci, da državi plati odštetu od 1,1 milion eura, uz dodatnu obavezu od 100.000 eura u humanitarne svrhe. On se nalazi u Srbiji, gdje se, kako su saopštili njegovi branioci, liječi od depresije.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply