Protest LGBT aktivista u Podgorici

Objavljeno: 31.08.2015, 12:38h

Manja grupa LGBT aktivista i aktivistkinja je protestovala danas ispred zgrade Vlade Crne Gore u Podgorici zbog, kako ocjenjuju, stagnacije pimjene Vladine politike u odnosu prema seksualnim manjinama, koja je usvojea 9. maja 2013. godine kroz Strategiju za unapređenje kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori. Protest obezbjeđuje policija. Protest su zajednički organizovali LGBT Forum Progres, LGBTIQ Socijalni Centar i Institut za LGBT turizam. Nacionalni koordinator za implementaciju LGBT politike Jovan Kojičić je poručio da se vladina politika u oblasti unapređenja ljudskih prava ranjivih grupa sprovodi u punom kapacitetu, te da nema mjesta za negodovanje.

Manja grupa LGBT aktivista i aktivistkinja je protestovala danas ispred zgrade Vlade Crne Gore u Podgorici zbog, kako ocjenjuju, stagnacije pimjene Vladine politike u odnosu prema seksualnim manjinama, koja je usvojea 9. maja 2013. godine kroz Strategiju za unapređenje kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori.

Protest obezbjeđuje policija.

Protest su zajednički organizovali LGBT Forum Progres, LGBTIQ Socijalni Centar i Institut za LGBT turizam.

Nacionalni koordinator za implementaciju LGBT politike Jovan Kojičić je poručio da se vladina politika u oblasti unapređenja ljudskih prava ranjivih grupa sprovodi u punom kapacitetu, te da nema mjesta za negodovanje.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register