Sjutra protest LGBT aktivista ispred zgrade Vlade

Sjutra će se ispred zgrade Vlade u Podgorici održati javni protest LGBT aktivista na kome će se tražiti da se pristupi ozbiljnijoj primjeni vladine LGBT politike.

Kako su saopštili organizatori, LGBT Forum Progres, LGBTIQ Socijalni Centar i Institut za LGBT turizam, sve LGBT organizacije u Crnoj Gori, bez razlike, ocijenile su da implementacija vladine LGBT politike u potpunosti stagnira i da se ne postižu očekivani rezultati.

“Sve LGBT organizacije u Crnoj Gori, bez razlike, ocijenile su da uspostavljeni model koordinacije i monitoringa implementacije LGBT politike nije efikasan i evidentan je izostanak posvećenosti svih državnih organa i njihovih predstavnika tom procesu”, naveli su oni.

Kako su saopštili, mjesecima se toleriše činjenica da nije imenovan vladin Nacionalni koordinator za implementaciju LGBT politike i LGBT zajednici, s različitih adresa, pružaju se tim povodom zbunjujuće i kontradiktorne informacije.

Javni protest LGBT aktivista, koji će imati formu performansa, biće održan 31. avgusta, ispred zgrade Vlade na platou na Bulevaru Stanka Dragojevića, u 11 sati.

Objavio/la na 12:34. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-