Sjutra protest LGBT aktivista ispred zgrade Vlade

Objavljeno: 30.08.2015, 12:34

Sjutra će se ispred zgrade Vlade u Podgorici održati javni protest LGBT aktivista na kome će se tražiti da se pristupi ozbiljnijoj primjeni vladine LGBT politike. Kako su saopštili organizatori, LGBT Forum Progres, LGBTIQ Socijalni Centar i Institut za LGBT turizam, sve LGBT organizacije u Crnoj Gori, bez razlike, ocijenile su da implementacija vladine LGBT politike u potpunosti stagnira i da se ne postižu očekivani rezultati. “Sve LGBT organizacije u Crnoj Gori, bez razlike, ocijenile su da uspostavljeni model koordinacije i monitoringa implementacije LGBT politike nije efikasan i evidentan je izostanak posvećenosti svih državnih organa i njihovih predstavnika tom procesu”, naveli su oni. Kako su saopštili, mjesecima se toleriše činjenica da nije imenovan vladin Nacionalni koordinator za implementaciju LGBT politike i LGBT zajednici, s različitih adresa, pružaju se tim povodom zbunjujuće i kontradiktorne informacije. Javni protest LGBT aktivista, koji će imati formu performansa, biće održan 31. avgusta, ispred zgrade Vlade na platou na Bulevaru Stanka Dragojevića, u 11 sati.

Sjutra će se ispred zgrade Vlade u Podgorici održati javni protest LGBT aktivista na kome će se tražiti da se pristupi ozbiljnijoj primjeni vladine LGBT politike.

Kako su saopštili organizatori, LGBT Forum Progres, LGBTIQ Socijalni Centar i Institut za LGBT turizam, sve LGBT organizacije u Crnoj Gori, bez razlike, ocijenile su da implementacija vladine LGBT politike u potpunosti stagnira i da se ne postižu očekivani rezultati.

“Sve LGBT organizacije u Crnoj Gori, bez razlike, ocijenile su da uspostavljeni model koordinacije i monitoringa implementacije LGBT politike nije efikasan i evidentan je izostanak posvećenosti svih državnih organa i njihovih predstavnika tom procesu”, naveli su oni.

Kako su saopštili, mjesecima se toleriše činjenica da nije imenovan vladin Nacionalni koordinator za implementaciju LGBT politike i LGBT zajednici, s različitih adresa, pružaju se tim povodom zbunjujuće i kontradiktorne informacije.

Javni protest LGBT aktivista, koji će imati formu performansa, biće održan 31. avgusta, ispred zgrade Vlade na platou na Bulevaru Stanka Dragojevića, u 11 sati.

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register